2015 dekorasyon trendleri

Yeni yılla birlikte 2015’in dekorasyon trendleri de belli olmaya başladı. Bu yıl bir malzemenin farklı işlevsellikle bütün bir dekorasyona işleneceği bir yıl olacak.

Salon

Evler bu yıl adeta bir resim tablosunu andıracak. Tek bir malzemeden yola çıkılarak tasarlanan iç mekanlarda minimalizm etkisini gösterecek. Bütünde kullanılması düşünülen malzeme meknanın çeşitli yerlerinde farklı fonksiyonlarla uygulanacak.

Salon

Mobilyalar, perdeler, halılar aynı malzemenin farklı yorumlanışı şeklinde tasarlanacak. Duvarlar, tezgahlar ve zeminler tek malzemenin bir bütünü oluşturması fikrinden yola çıkarak dekore edilecek. Zemin kaplaması mermer ise, tezgahlar da mermer kaplamalarla tasarlanacak.

2015 yılında çevreci tasarımlara yönelim artacak. Tasarımda ve kullanımda geri dönüşümü yapılabilir, yenilenebilir ve tasarruflu malzemeler ön plana çıkacak. Hayvan görsellerinden tasarlanmış yastık, kırlent gibi eşyalar da sık kullanılacak.

İç mekanlarda büyük objelere sıkça rastlanılacak. Büyük aynalar, saatler, tablolar bu yılın gözde öğeleri olacak. Bunun yanı sıra minimal TV üniteleri yerine tüm duvarı kaplayan ve daha işlevsel TV üniteleri kullanılacak.

Banyolarda akrilik ve kuvars malzemesi kullanılmaya devam edecek. Bunun yanında banyolarda duş kullanımın azalıp, duş teknesi ve küvet kullanımına yönelim artacak. Banyo içi tek ve bütün bir mekan olarak tasarlanacak.

Banyo

Yatak odalarında da malzeme dekorasyonun bütününe yayılacak. Yataklar odanın odak noktası olmayı sürdürmekle birlikte, yatak başlıkları kalkıp yatağın duvarla bütün tasarlanması şeklinde bir yaklaşım benimsenecek. Büyük boy aynalar da yatak odaların sık kullanılan parçalarından olacak.

Pantone Renk Enstitüsü, bu yılın rengini marsala olarak belirlemişti. Marsala, mobilyalardan duvar kağıtlarına, kumaşlardan giyime kadar pek çok alanda tasarıma damga vuracak. Marasala rengiyle birlikte mavi ve yeşil tonları da ön plana çıkacak.

Yatak Odası

Masif ahşap gözde olmaya devam edecek. Bunun yanı sıra 2015’te geçmişten günümüze uyarlanmış öğeler de kullanılmaya devam edecek.

Evinizi yenilemek üzereyseniz veya var olan dekorasyonundan sıkıldıysanız, 2015 senesi trendlerini uygulayabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu