2015 Mutfak Trendleri

Mutfaklar evde en fazla zaman geçirilen alanlardandır. Mutfak dekorasyonu dediğimizde eskiden, sadece kullanışlı dolaplar ve masa sandalyeler akla gelirdi. Ancak günümüzde, mutfak dekorasyonu ve mutfak mobilya modelleri, çok farklı boyutlara ulaşarak, tasarım açısından çok zengin bir hal aldı.

Özellikle mutfaklarda kullanılan dolap ve tezgah fikirleri, yaratıcı ve göze hitap ediyor. Mutfaklar artık sadece aile fertlerinin bir araya gelerek yemek yediği sıradan bir alan değil, göze ve ruha hitap eden birer yaşam alanı halindeler.

Mutfak trendleri

Bu durumu yaratan süreç, kullanıcıların beklentileri ve isteklerinin, firmalar ve tasarımcılar tarafından yaratıcı çözümlere kavuşturulmasına olanak tanıyor.

2015 mutfak mobilyalarını incelediğimizde, eskiden kalma hantal ve tasarım açısından hiçbir özelliği olmayan mobilyaların, sadece işlevsel açıdan iş görmesi nedeniyle kullanımlarının sona erdiğini görmekteyiz.

2015 yılı minimalist ve sade bir mobilya akımının yılı ve bu sene, mobilyalar değil evler ve yaşam alanları kendini ön plana çıkartıyor. Özellikle de mutfağı geniş olan evlerde çok yaratıcı fikirler var ve insanlar mutfakta yemek yedikten sonra, akşamları mutfakta dinlenerek günlerini geçirebiliyorlar.

Mutfak trendleri

2015 mutfak mobilyaları genel olarak canlı renklerden oluşmakta ve insanın içini açan bir havaya sahipler. Bu canlı renkleri en çok mutfak dolaplarında görmekteyiz. Bunun dışında mutfak masalarını incelediğimizde, genelde büyük hantal ancak rahat olan masa ve sandalyeler, yerlerini, daha minimalist ve ufak masa sandalyelere bırakmış durumda.

Yani mutfaklarda daha geniş alan oluşturulmuş. Ayrıca bar tipi yüksek masa ve sandalyelerde tasarımlar arasında dikkat çeken modeller arasında yer alıyor. Geçen senenin son dönemlerinde görmekte olduğumuz pleksiglas mobilyalar bu sene mutfak fuarlarında çok fazla gördüğümüz ürünler arasında.

Mutfak trendleri

Son olarak mutfaklarınızda seçeceğiniz ankastre mutfak ürünlerine dikkat etmelisiniz. Özellikle birbiri ile uyumlu ve aynı renklerde olmayan ürünler, mutfaklarda hoş olmayan bir görünüm sağlayabiliyor. Eğer fırın ve diğer ankastre ürünlerinizi değiştirmeyi düşünüyorsanız, kesinlikle aynı marka ve takım ürünler olması konusunda özenli davranın.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu