Bahçelerde Bahar Hazırlıkları

Havaların ısınmasıyla toprak canlanıyor, bitkiler yeşeriyor.  Bahar ve yaz aylarında bitkilerinize bakım uygulayarak, bahçenizin canlanmasını sağlayabilirsiniz.

Bahçenizde kendi başınıza domates, salatalık ve biber yetiştirmek istiyorsanız, bahar ayları fide dikmek için en uygun zamanlardır.

Bahara girerken, bahçenizde yeni bir dekorasyon tarzı uygulayabilir ve yepyeni görünümde bir bahçeye kavuşabilirsiniz. Bahçenin içindeki gizli sınırlarla oynayın. Yeni çiçek tarhlarının yerini belirleyin. Sebzeler için bir köşe ayırın.

Daire bahçe düzenlemesinden faydalanabilir, odak noktası yaratmak için bir havuz veya çeşme kullanabilirsiniz. Böylece, baharla birlikte, suyun da bereketi bahçenizi harekete geçirir.

Bahçe

Çimleriniz varsa, bahara girerken bunların da bakımını yapmanız gerekir. Ya da yeni bir bahçe düzeni istiyorsanız, çimlerden tamamen kurtulun. En etkili yöntem, çimleri köklemek veya dibinden kesmektir.

Mevsimsel olarak, toprağını değiştirdiğiniz saksıları boşaltın. Bu saksılarda yeni toprak ile torfu harmanlayın. Daha sonra yeni ekeceğiniz bitki ile bu karışımı saksıya yerleştirebilirsiniz.

Geçmiş senelerden kalma ölü kökleri topraktan çıkararak, yeni bitki dikimleri için yer açın. Bu sayede, toprak da havalanmış olur ve yeni dikimlere hazırlanır.

Bahçe toprağınız yeterince zengin değilse, gübre veya kompost kullanabilirsiniz.

Bahçe

Saksıda kalıcı bitki yetiştiriyorsanız, bu bitkileri budamasını zamanı geçmeden gerçekleştirin. Yaz ortasına doğru balkonda yetiştirdiğiniz, kekik, mercanköşk ve ada çayı gibi baharatların yenilebilir çiçeklerini yemeklerinizde, salatada ve kokteyl içinde kullanabilirsiniz.

Dikim yapmadan önce, fideleri dikmeyi planladığınız alanlara koyarak nasıl durduklarına bir göz atın. Uzun boylu bir bitki, bahçenin görüş alanını kısıtlıyor olabilir veya bazı bitkiler yan yana uyumsuz durabilir. En ideal düzeni bulduktan sonra, dikimleri bu plan doğrultusunda gerçekleştirebilirsiniz.

Dikimin ardından, bitkileri cömertçe sulayın. Sulamayı, gün doğumu veya batımından hemen sonra yapın. Gün ortasında sulama yapmamaya özen gösterin.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu