Nostaljik Ev Eşyaları

Nostaljik ev eşyaları ile evinizde nostalji rüzgarı estirin. Dantellerden vitrinlere kadifeden ahşap konsollara kadar nostaljik eşyalara evinizde yer açın.

Moda durmadan kendini yenilese de bazen eskiye büyük özlem duyuyoruz. Evinizde de eskiye dönmek, nostaljik bir ortam oluşturmak isteyebilirsiniz. Evinizde nostaljik bir dekorasyon oluşturmak için nostaljik ev eşyaları kullanın. Evinizi düzenlerken, nostaljik bir hava vermek sizin elinizde. Bunun için şu ipuçlarını kullanın.

Nostaljik Ev Eşyaları Nelerdir?

Vitrin

vitrin
vitrin

Vitrinleri modern hale getirerek, günümüze uyarlayın. Modern koltuk takımları, halılar, aksesuarlar gibi oturma odanızın dekorasyonundaki temel unsurlara, vitrin ve konsol gibi öğeler ekleyin. Daha nostaljik seçimler için camlı dolapları tercih edin. Eskitme tarzı dolaplar ve canlı renklerdeki konsollar salonunuza farklı bir ahenk katacak. Camlı dolaplara sevdiğiniz objeleri yerleştirin. Fotoğraf çerçeveleri ve seramik tabaklar da dekorasyon için tamamlayıcı olur. Evinizdeki konsepti değiştirmek için yeni mobilya almak yerine, vitrin ve konsolun rengini ağartın. Böylece eskitme görünümüne sahip olun. Camlı dolaplarınızda sevdiğiniz objeleri sergileyerek, evinize karakteristik bir hava katın.

Masa Örtüsü

Masa örtüsü
Masa örtüsü

Misafirler için hazırlanan geleneksel masa örtüleriyle evinize nostaljik bir hava katın. Eskiden kullanılan rengarenk, çeşitli desen ve modellerdeki masa örtülerini tekrar hayata döndürün. Yemek sofraları için farklı, çay ve kahve masaları için farklı örtüler örterek, misafirinize ne kadar hazırlıklı ve özenli olduğunuzu gösterin. Kenarları renkli ipliklerle oya yapılmış masa örtülerine uyumlu olarak, peçeteler hazırlayabilirsiniz. Peçeteleri, dizüstü peçete ve el peçetesi olarak seçin. Kenarları oyalı peçetelerin yanı sıra, koton kumaştan yapılmış peçeteler ve zıt renklerde kenar bantları kullanın.

Misafir peçeteleri ve masa örtüsü için seçeceğiniz kenar süslemeleri, mobilyalarınızın ve mutfağınızın dekorasyonuna uygun olmalıdır. Açık renklerdeki peçete ve masa örtüsü, tek kullanımda bile kirli görünebileceği için, nötr ve koyu renkleri tercih edin. Krem rengi ve tonları, nostaljik görünümü yakalamanız için ideal bir seçim olacaktır. Misafirlerinize hazırladığınız ikramları sunarken, masa örtüsü ve peçetelerinizle de göz doldurucu sofralar kurun.

Puantiyeli Tasarımlar

puantiyeli
puantiyeli

Puantiyeler ile eğlenceli ve nostaljik bir hava yaratın. Bir zamanlar giyimde moda olan puantiyeli desenleri, artık ev eşyalarınızda da kullanabilirsiniz. Puantiyeli desenlerle, koltuktan, çaydanlığa, kahve fincanından, masa örtüsüne kadar her yerde modern görüntünün yanı sıra, nostaljik bir hava da yaratın.

Eğlenceli mekanlar yaratmayı sevenler için puantiye, en uygun seçim. Pastel tonlarının hakim olduğu bir odada, tekli koltuğunuzu puantiyeli bir kılıf ile kaplayabilirsiniz. Sandalyelerinizin minderlerini yine puantiyeli bir kılıfla kaplayabilirsiniz.  Abajurlarınızı renkli puantiye desenleri ile kaplayın. Puantiye desenin kullanım alanı çok geniş. Bu fikrimizden yola çıkarak seçenekleri çoğaltın.

Dantel

dantel
dantel

Yatak odanızda romantik bir atmosfer yaratmak istiyorsanız, kadife, saten ve tülü, dantelle bir araya getirin. Beyaz bir tül, kadife, kırmızı bir yatak örtüsü ve başucunuzda duran komodinin üzerine koyduğunuz bir dantelle yatak odanızda nostaljik bir atmosfer oluşturun. Ayrıca yatağınızın üzerine yerleştireceğiniz farklı boydaki dantel kılıflı yastıklar da nostaljik bir ortam oluşturmanıza yardımcı olur.  Evinizi saran nostaljik havanın servislerinde devam etmesini istiyorsanız, tepsilerinizin içine birer dantel yerleştirin.

Eskiden evinizin hemen her köşesini süsleyen dantelleri, küçük değişiklikler yaparak kullanın. Zamanında ev dekorasyonunun olmazsa olmazı, el emeği göz nuru danteller, artık moda olmadığı için atmaya kıyamamanız çok doğal. Siz de örülen dantelleri farklı şekillerde kullanabileceğiniz objeler haline getirin.

Mumluk yapın. Balonu şişirip bağlayın. Balonun geniş kısmına tutkal sürün ve danteli üzerine yapıştırın. Balonu yere değmeyecek şekilde ağzından yukarıya bağlayın ve bu şekilde kurumaya bırakın. Kuruduğundan emin olduğunuzda balonun havasını söndürün. Şekli donan dantelin içerisine süs mumunu yerleştirin. İşte dantel mumluğunuz hazır.

Kavanoz kılıfı yapın. Sade görünümlü kavanozlarınızın dışını kullanmadığınız danteller ile kaplayarak hareketlendirebilirsiniz. Camın kaygan yapısı dolayısıyla dantelin aşağı kaymaması içinse dantelin üzerinden dilediğiniz renkte bir kurdele, hasır ip ya da kumaş parçasını ip gibi kesin. Daha sonra kavanozu çevreledikten sonra fiyonk yapın.

Kadife Eşyalar

kadife
kadife

Kumaş her dekore uyum sağlayabiliyor. Dekorasyonda şık ve ihtişamlı bir görüntü elde etmek için kadife kullanın. Kadife kumaşları, özellikle bir mekânda odak noktası yaratmak ve dikkat çekmek için tercih edin. Ev dekorasyonunda kadife birçok şekilde kullanılabilir. Evin her bölümünde, özellikle de yatak ve oturma odasında rahatlıkla kullanılabilen kadife, perdeler, döşemelikler, yatak örtüsü olarak sık tercih edilmektedir.

Yatak odalarında kadifeden yapılan yatak örtüsü, yastık ve karyola eteği gibi tekstil ürünlerinde kullanım sağlanarak, gösterişli bir görüntü elde edilebilir. Ayrıca, yatak odasında bulunan berjerde ya da perdelerde de kadife detayları kullanılabilir.

Açık renk kadife bir kumaşla kaplı koltuğunuzu renkli yastıklarla süsleyin. Mavi, pembe, yeşil, sarı gibi kadife kumaşlarla kaplandığınız yastıkları açık renk koltuğunuzun üstüne yan yana dizin. Koltuğunuz üstünde kullandığınız renkli, dekoratif yastıklar aynı zamanda odanızda sıcak ve konforlu bir atmosfer yaratır.

Evinizin bir odasında kadife kumaşlı bir koltuk, püsküllü bir abajur ve dantel örtülere yer vererek, nostaljik bir köşe oluşturabilirsiniz.

Nostaljik Detaylar

Nostaljik ev eşyaları
Nostaljik ev eşyaları
  • Alçak ve geniş orta sehpaları, 1950’lerin en çok kullanılan mobilyalarındandır. Siz de, salonunuza alçak, eski görünümlü, ahşap bir sehpa alın ve üzerine nostaljik tarzda şekerlikler, çerezlikler koyun. 
  • Evinizi düzenlerken, ayrıntılarda da nostaljik vurgular yapın. Örneğin, eski İstanbul tabloları, eski görünümlü aksesuar ve heykeller işinizi kolaylaştırır. 
  • Bronz ve pirinç materyallerden yapılma minik aksesuarlar nostaljik tarzınızı destekleyecektir. Eskiden büyüklerinizin evinde, çarpmasın diye kapıların önüne konan ağırlıkları hatırlayın. Bronz bir heykel, hem bu işlevi görür, hem de evinize 1950’lerin ruhunu yansıtır. 
  • Eskiden mobilyalarda moda olan beyaz renkten faydalanın. Televizyon sehpası gibi ünitelerde bu rengi kullanarak, hem şık, hem nostaljik bir televizyon köşesi yaratın. 
  • Niş, duvarların içindeki özel boşluklara verilen isimdir. Eğer evinizde niş varsa, bu alanı, ailenizden kalma antika radyo, telefon veya diğer aksesuarlarla değerlendirin. Nişin içine yerleştireceğiniz özel spot lambalar sayesinde, antikalarınız sanat eseri gibi duracaktır. 
  • Mobilyalarınızı seçerken ve yerleştirirken de eskilerden ilham alın. Özellikle pencere önüne karşılıklı yerleştirilen, iki beyaz tekli koltuk çok nostaljik duracaktır. 
  • Eskiden mutfaklarda rastlanan çinili karolar, günümüzde çok daha dekoratif halde tekrar hayatımıza girdi. Siz de, mutfak ve banyonuzda, çini işlemeli karolar tercih edin. 
  • Yatak odanızda camın önüne koyacağınız eski model bir koltuk ve yanındaki sehpanın üzerine koyacağınız püsküllü bir abajurda odanızın havasını değiştirecektir. 
  • Evinizin her yerini dantellerle doldurmak istemiyorsanız, eskiye dönüş için perde püsküllerinden de yararlanabilirsiniz. Bir zamanların modası perde püskülleri de, nostaljik bir hava yaratmak için, en az danteller kadar etkili olacaktır. 
  • Ahşap eşyalar nostaljik bir ortam yaratmak için her zaman idealdir. Salondaki ahşap konsolunuzun üzerine yerleştirdiğiniz bir aynayı eski bir kolyenizle süsleyebilirsiniz. 
  • Evinize nostaljik bir hava katmak için, dekorda altın ve kahve tonlarını kullanmaya özen gösterin.

Ev düzeninizde bu ayrıntılardan yola çıkarak nostaljik bir hava yaratın. 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu