Duvar Temizliği Nasıl Yapılır?

Duvarlar doğrudan kullanım alanları olmasa da evdeki her türlü etkiye maruz kalırlar. Toz, kir, yağ ve dışarıdan etkilerle zamanla kirlenirler. Ferah bir ev için duvar temizliğine özen göstermelisiniz.

Sobalı ya da kaloriferli olan evlerin duvarlarında oluşan lekelerin kalıcı olmaması ve sık sık boya gerektirmemesi için temizliğin pratik yöntemlerini deneyebilirsiniz.

Fırçalı ucu olan elektrik süpürgesi veya yumuşak bir fırça ile yukarıdan aşağıya doğru hareketlerle, duvarın tozunu alın. Bu işlemi yaparak,  duvarınızı ıslak olarak silmeye başladığınızda, duvardaki lekelerin ve tozların yayılmasını ve iz bırakmasını engellemiş olursunuz. Duvarların tozunu alırken, dip ve köşelerdeki örümcek ağlarını almayı unutmayın. Duvarınızı silmeden önce, küçük bir bölümünde bir deneme yapın.

Eğer sildiğinizde, duvar boyası kalkıyorsa, temizliğe devam etmeyin ve badana yaptırın. Duvarı silmek için, sıcak su ile karıştırılmış genel amaçlı temizleyicileri kullanabilirsiniz. Ayrıca, sıvı bulaşık deterjanınızı, biraz sıcak su ile karıştırarak duvarınızı temizleyebileceğiniz bir karışım elde edebilirsiniz. Duvardaki boyaya zarar verip aşındırabilecek asitli temizleyiciler kullanmayın. Temizliğe, duvar diplerinden başlayın ve yukarıdan aşağı doğru ilerleyin. Aksi takdirde, duvarın tepesinden akan kirli su, tüm duvarda leke oluşumuna neden olabilir.

Duvar Nasıl Temizlenir?

Öncelikle duvarları elektrik süpürgesinin fırçalı ucuyla süpürün. Böylece bezle sileceğiniz zaman tozlar duvara yayılmamış olur. Ardından mikrofiber bez ile duvarları silin. Bu işlem için bir miktar sıvı Arap sabunu kullanabilirsiniz.

Bu işlemi uygulayabilmeniz için duvarların silinebilir olduğundan emin olmalısınız. Boyanızın silinebilir özelliği olup olmadığını kontrol edin. Silinebilir değilse bu yöntemi uygulamamalısınız.

Duvar kağıdı

Bir diğer yöntem ise kaynar su dolu bir kovayla kirlerin yumuşamasını sağlamaktır. Bunun için kaynar su dolu bir kovayı odanın ortasına bırakın. Oluşan buhardan kirler yumuşayacaktır. Ardından yukarıdaki yöntemi kullanabilirsiniz.

Kalem ya da boya izlerini temizlemek için öncelikle deneme yapmanız gerekir. Duvarın küçük bir noktası kullanabilirsiniz. Sıcak su içine bulaşık deterjanı ekleyin. Leke üzerinde denem yapın. İşe yaradığını görüyorsanız diğer yüzeyleri de böyle temizleyebilirsiniz.

Çok eski lekelerde bu yöntem işe yaramayabilir. Unutmayın, önce küçük bir leke üzerinde deneme yapmalısınız. Aksi taktirde lekeyi tüm duvara yayabilirsiniz. Bu işlemde karbonatlı su, sirkeli su kullanabilirsiniz. Yağ lekelerini yağ çözücü ile silebilirsiniz.

Tüm bu yöntemlerin silinebilir duvarlar için uygun olduğunu unutmayın. İşleme başlamadan önce küçük bir noktada deneme yapın.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu