2012 Dekorasyon Trendleri

Her alanda olduğu gibi bu yıl ki mimari trendlerde de eskiye dönüşün izleri görülecek.

Kisha Mimarlık ortaklarından Taner Ergör ve Murat Muratoğlu, 2012 yılında dekorasyonda aynı tornadan çıkmış kimliksiz yeni konutların yerini sıcak renklerin hakim olduğu ve dokulu duvar kağıtların doğal ahşap ürünlerle bütünleştiği yaşam alanları alacağını belirtti. Her alanda olduğu gibi bu yıl ki mimari trendlerde de eskiye dönüşün izleri görülecek.

2012 yılında mekanlarda aydınlatma tasarımları ön plana çıkarken tasarımlarda sanatsal ögelerin izlerini net bir şekilde göreceğiz. Perde, döşemelik kumaş ve duvar kağıdı gibi ürünlerde sadelik ön plana çıkarken dekorasyonda renk paletlerinin serbestçe kullanılacağı bir yıl olacak.

Yenilikçiliğin ön plana çıkacağı 2012 yılında doğu ve batı kültürlerinin ürünleri bir arada kullanılacak. Modern bir anlayışla dekore edilmiş mekanlarda İran ve Hindistan halılarını görebilecek aynı ortam içinde Uzakdoğu kültürüne ait ahşap ürünlere de rastlayacağız.

Uzun bir süredir birçok evin karakterini belirleyen minimalist dekorasyon anlayışı yerini doğal ahşap malzemeli mobilyalara, day light olarak tabir edilen yerden aydınlatma ürünlerine ve daha öncesinde tercih edilmesi cesaret isteyen canlı ve zıt renklerin beraber kullanıldığı ortamlara bırakacak.

Her yıl farklı mimari trendlerin benimsendiği dekorasyon dünyasındaki hızlı değişim, çağımızın gereklilikleri doğrultusunda şekillenmeye devam ediyor. Kisha Mimarlık ortakları Taner Ergör ve Murat Muratoğlu, her ne kadar trendlerin geçici fikirlerden ibaret olsa da, trendlerden gerektiği düzeyde abartılmadan yararlanılması yada fikir oluşturmada örnek alınması mimarlık adına doğru bir yol olduğunu belirtirken, trendlerin yanlış kullanımı kişiliği olamayan birbirine benzer görünüme sahip yaşam alanlarının vücuda getirilmesi sebep verdiğine dikkat çekmekteler.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu