2015 Yaz Tekstil Trendleri

Yaz aylarının tekstil trendleri belli oldu. Bu yaz evlere hayal gücü hakim oluyor. Evleri cilalı pastel renkler, düğmeli yastıklar süslüyor.

Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nin (TETSİAD) öncülüğünde Fransız Trend Tasarım Ofisi Nelly Rodi tarafından belirlenen 2015 ev modası trendlerine göre evlerde bu yaz hayal gücü hakim oluyor.

2015 yaz ev modası trendleriyle evlerde hayal gücümüzü yanımıza alarak gerçekliğin kapılarını ardına kadar açıyoruz. Bu yaz ev tekstil ürünlerinde cilalı pastel renkler, soluk ve indigo maviler, yeşiller ve sıcak renklerden soğuk renklere doğrudan geçişler hakim olacak.

Resimli pikeler ve düğmeli yastıklar, pamuklu ve yıkanmış ketenden oluşan materyallerin yanı sıra örgüyü, dokumayı çağrıştıran motifler, deri ya da hayvan postu baskılı ürünler evleri süsleyecek.

2015 ev tekstili modası “kutsal uyum”, “parlak füzyon” ve “süper sahil” temalarından oluşuyor.

Supersahilgorseli

Kutsal uyum teması

Olağandışı ve son derece modern tarzının yanında klasik, zamandan bağımsız kalitesinden de     ödün vermeyen bir yaşam alanı sizleri bekliyor. Modern romantizm ve zarafet evleri sarıyor.

Renkler ve Uyum

Duvar ve zeminlerdeki hafif bakır küfü gelip geçici beyaz renklerden oluşan bir paletle örtülür.     Cilalı pasteller, toz pembeler ve griler uyum içinde birlikte çiçek açarken karakalem çizgiler         veya yaldızlı pirinçle ışığı yakalayan bir gölge ışını bunlarla kontrast oluşturur.

Motifler ve Baskılar

Neoklasik çiçek buketlerinin dijital baskıları. Stilize edilmiş arabesk. Mikro geometri: şeritler, balıksırtları, sekizgenler, çokgenler, dörtgenler, örgüyü ve dokumayı çağrıştıran motifler. Birkaç sinek ve kelebek… Çatlaklı, damarlı deri ya da hayvan postu baskıları. Sedefsi ya da metalik dokunuşlarla canlanan tonsürton motifler. Motiflere işlenen yüce Haute Couture ruhu.

Parlak füzyon teması

Güneşli turistik mekanları çağrıştırıyor. Farklı mekan arayışındaki bohem ve kozmopolit tüketiciye dinamizm ve optimizim sunuyor. Parlak füzyon tarzı evlerde modernleştirilmiş, canlı, son derece çağdaş bir egzotizm bu temanın ambiyansını oluşturuyor.

Renkler ve Uyum

Renkler birbirine karışarak göz kamaştırıcı güneşin sıcağında ısı şoklarına yol açar. Sıcak renklerden soğuk renklere doğrudan geçişlerle, Kaliforniya pembesi ve cazip turuncu ile kobalt mavisi ve mor çarpışır. Neredeyse bej denebilecek bir beyaz fon üzerinde, terakota zemine platin gümüşünün gölgesi düşer.

Motifler ve Baskılar

Zihin açıcı kolajlar ve dijital baskılar. Resimli optik motifler: hedefler, birleşme noktaları, eksenler… Birleşerek parıltılı bir cisim haline gelmiş mini ve maksi motifler. Yayılan ritimler.
“Ikat” motifleri ve modern ve geometrik bir havaya sokulmuş etnik mozaikten alınan ilham. Egzotik stilize hayvanlar ve çiçekler.
Çok genişletilerek yerleştirilmiş motifler, karaltı ve fırça darbesi efektleri.

Kutsaluyumgorseli

Süper sahil teması

Doğal yaşam tarzını tercih edenlere basitlikten yana, hayal kurmak ve düşüncelere dalmak için son derece sakin bir ortam sunuyor. Kalite ve nezaket, bolluk ve uyum arayışı içerisinde olanların bu tarz vazgeçilmezi olacak.

Renkler ve Uyum

Deniz dünyası birçok konuda ilham kaynağıdır.
Soluk maviler, indigo mavileri ve yeşillerden oluşan bir su ailesi bir dizi gri tonunu bastırır. Gül beji nüanslar sedefsi metalik kabuklardan ilham alır.

Motifler ve Baskılar

Sahilde keşfedilen deniz unsurlarından gelen ilham: deniz kabukları, mercan, mürekkepbalığı kemikleri, fosiller ve balıkçı ağları. “Seapunk” hayvan motifleri, stilize denizanası, ahtapot, kabuklular ve balık. Grafik ritim karışımları: örgü ve dokuma. Soyut motifler: ikatlar, suluboya efektleri, dev renk gölgeleri, fırça darbeleri, serpintiler ve izler, rasgele damlalar ve batik (damlacıklar, dalgalar…) ile sedefli inci pırıltısının birleşimi. Ronyan baskılar için metalik dokunuşlar.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu