2016 Yılı İç Mimari Trendleri

2016, eski ürünlerle yeni teknolojik malzemelerin bolca kullanıldığı miks projelerin karşımıza çıkacağı bir yıl olacak.

RSG İç Mimarlık Yönetici Ortağı Semih Güven, bu yılın iç mimari trendlerini açıkladı. Bu sene, bir şekilde doğayı keşfedeceğiz; böylece iç mekânda bitki ve bahçelerin çok geniş alanlarda kullanıldığı bir yıl olacak. Mutfak ve banyolara renk çeşitliliği hâkim olacak.

Mekânlar, ruhlarıyla var olurlar ve içlerinde yaşayan insanlara ruhlarını verirler. Yaşadığımız ortam ister işyeri, ister ev olsun; bizi biz yapan unsurları içinde barındırır. İnsan ruhuna etkisi tartışılmaz olan mekân tasarımları da belli trendlere sahiptir.

Bu yıl eski ürünlerle yeni teknolojik malzemelerin bolca beraber kullanıldığı miks projelerin ortaya çıkacağını söyleyen Güven, doğaya daha az zarar veren malzemeler, boyalar ve cilaların tercih edileceğini dile getirdi.

Banyolar SPA Alanı Olacak

 

Evde Spa Deneyimi

Tasarımlarda bol renkli ve desenli kumaşların, rahat oturma grupları ile bütünleştiği takımların kullanılacağını anlatan Semih Güven, özellikle mutfak ve banyolarda farklılıkların görüleceğini ifade etti.

Banyo ve mutfaklarda doğaya saygılı malzemelerin kullanıldığı, güçlü ve bol renklerin hâkim olacağını belirten Rıza Semih Güven, “İşlevsel ve aksesuar açısından zengin örnekler karşımıza çıkacak. Banyolar SPA alanlarına dönüşecek ve bir çeşit dinlenme alanları olacaklar. Banklar ve koltuklar kullanılacak, müzik dinlenecek ve kitap okunacak.

Bakır, pirinç ve mermer ki, birbirleri arasında yumuşak geçişleri olan ve birbirleriyle çok uyumlu materyaller; bu yıl iç mimaride en çok kullanılacak malzemeler olarak karşımıza çıkacak. Renk olarak da, biraz iddialı olacak ama parlak renkler, siyah, pembe, kırmızı ve şeftali tonları süsleyecek tasarımları. Böylece daha sofistike ve dengeli mekanlar çıkacak karşımıza” diye konuştu.

Duvarlar Doğallaşıyor

duvar paneli

Aksesuarlarda ise yağ yeşili, lacivert ve mavinin sakinliği ve dinginliği temsil edeceğini söyleyen İç Mimar Rıza Semih Güven, bir fonksiyonu olmayan dekoratif elemanların azaldığını, kullanılabilir objelerin kullanımının giderek daha önemli hale geleceğini vurguladı.

Duvar kaplamalarında; zengin ve doğal malzemelerin kullanılacağına değinen R. Semih Güven 2016’nın mantar, mermer, ahşap, taş ve ham betonun yılı olacağını da ifade etti.

Apartmanlara Sebze Bahçesi Geliyor

Balkon bahçeciliği

2016’da doğayı keşfedeceğimizi aktaran RSG İç Mimarlık Yönetici Ortağı Rıza Semih Güven, sözlerini şöyle sürdürdü: Bir şekilde doğayı keşfedeceğiz; böylece iç mekanda bitki ve bahçelerin çok geniş alanlarda kullanıldığı bir yıl olacak. Yeşil, sadece sakinleştirmek ve iç huzurunu kazandırmak için değil, evlerin doğal havalandırılması ve nem kontrolü sağlamak için önemli.

Gerek müstakil evlerin bahçelerinde, gerekse apartmanların çatılarında sebze bahçeleri olacak. Hem yetişkinler, hem de küçükler için müthiş bir öğreti halini alacak.

Şehrin gürültüsünden ve acelesinden kaçmak, dinamik bir yaşam tarzına sahip olmak ve değerlenen araziler sebebiyle, minimalist bir tarzın ön planda olduğu, mekanların akıllıca kullanıldığı çok fonksiyonlu alanların yaratılmasına sebep olacak. Teknolojinin geldiği noktaya bakılırsa; büyük mekanlar için eğlence odaları tasarlanacak.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu