2020 Dekorasyon Önerileri

2020 dekorasyon önerileri hakkında bilmek isteyebileceklerinizi derledik. Bu yıl klasik mavi trend oluyor, yanı sıra renkli duvar kağıtları da yükselişte.

2020 Dekorasyon Trendleri

Klasik Mavi

Klasik Mavi İle Dekorasyon Nasıl Yapılır?

Yılın rengi klasik mavi olarak belirlendi. Bu da bu yıl pek çok yerde klasik mavi göreceğimiz anlamına geliyor. Kerrie Kelly Design Lab’ın kurucusu iç mimar Kerrie Kelly, “Klasik mavi, hem geleneksel hem de modern ev tarzlarında iç ve dış mekanlar için mükemmel bir kontrast sağlar.” Görkemli bir görünüm için mobilyalarınızda klasik mavi kullanabilirsiniz.

Çiçekli Duvar Kağıdı

Çiçekli duvar kağıtları gerilerde kaldı sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Modern yorumlarıyla duvar kağıtları geri geliyor. Özellikle banyolarda ve koridorlarda fark yaratmak isteyenler için iyi bir tercih olabilir.

Kontrast

Siyah ev dekorasyonu

Tek renk salon dekorasyonundan kontrasta hızlı bir geçiş olacak. Bembeyaz ya da simsiyah evinizde iki rengi bir arada kullanmaya ne dersiniz? Kontrast kullanmak mobilyalarınızın etkisini de artıracaktır. Soft bir fonda koyu tonlar güzel görünecektir.

Beyaz Olmayan Mutfaklar

2010’ların belirgin trendi beyaz ağırlıklı mutfaklardı. Oysa 2020 mutfak dekorasyon trendleri arasında beyaz olmayan mutfaklar da ön plana çıkıyor. Mutfak adası ya da mobilyalarda farklı renkler tercih edilmeye başlanacak. Canlı renkte bir mutfak dolabı mutfağınızın havasını tamamen değiştirecek.

Cibinlikli Yatak

Cibinlikli yatak deyince aklınızda saray odaları gelmesin. Cibinlik için ağır bir dekorasyon gerekmiyor. Modern versiyonlar akrilik, metal ve şık çerçevelerle süslenmiş cibinlik modelleri yatak odalarına girmeye hazırlanıyor.

Kavisli Kanepeler

Bu 2020 ev dekor trendi sizi başka bir on yıla geri götürecek. 60’lı, 70’li yılların modası 2020’li yıllara taşınıyor. Evinizde retro bir hava estirmek istiyorsanız bu kanepeler tam size göre.

Rahat Kumaşlar

Rahatlığın yılı başlıyor. Kadife, ağır kumaşların yerini parçalı, hafif kumaşlar alıyor. Bir okuma köşesi için pamuklu kumaştan bir koltuk örtüsü yeterli olacaktır.

Rattan ve Hasır Mobilyalar

Rattan ve hasır mobilyalar deyince aklınıza açık alanlar geliyor. Ama hayır. 2020 yılında bu mobilyalar evlerin içine giriyor. Üstelik hızlı bir giriş olacak. Sandalyelerde, masalarda hatta avizelerde hasır kullanımı yaygınlaşacak.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu