2020 Mutfak Dekorasyon Trendleri

2020 mutfak dekorasyon trendleri belli oldu. Bu yıl mutfaklarda hangi malzemeler kullanılacak, hangi renkler ön plana çıkıyor?

Tasarım dünyasının diğer alanlarında olduğu gibi mutfak trendleri de yıldan yıla değişiyor. İşte 2020 ve sonrasında trend olması beklenen detaylar.

2020 Mutfak Dekorasyon Trendleri

Renkli Dolaplar

Geçtiğimiz birkaç yıl boyunca, beyaz yüzeyler hakim oldu, ama renk 2020’de resmen geri dönüş yapıyor. Parlak ve cesur dolap renkleri bu yıla damgasını vuracak. Tasarım uzmanları farklı yeşil tonlarının dolaplar için özellikle popüler olacağını tahmin ediyor. Yeşile pek sıcak bakmayanlar için koyu mavi alt tonlu dolaplar da şık bir alternatif.

Çıkarılabilir Duvar Kağıdı

2020’de çıkarılabilir duvar kağıtları popüler oluyor. Kullanım kolaylığı sağlayan bu dekorasyon öğesi cesur seçimler yapmanızı kolaylaştırıyor. Bu duvar kağıdının rahatlığının yanı sıra, aynı zamanda oldukça uygun fiyata.

Sürdürülebilir Malzemeler

Yeşil hareket 2020’de mutfaklara da sızacak ve sürdürülebilir malzemeleri ev mutfaklarında daha çok göreceğiz. Çalışmalar, özellikle genç alıcıların çevre dostu yollarla üretilen ürünlere daha fazla eğilimli olduğunu gösteriyor.

Bu nedenle, eko-duyarlı malzemelerden yapılmış dolaplar gibi mutfak eşyaları, gelecek yıl popülerlik kazanacak. Bambu geri dönüştürülmüş ve başka şekilde geri dönüştürülmüş malzemeler gibi popülerleşecek.

Cam Dolaplar

Cam dolaplar 90’lı yıllarda çok kullanılıyordu. Tasarımcılar, mutfaklardaki sadelik ve organizasyona odaklanma nedeniyle cam dolapların geri döneceğini söylüyor. Minimalizm ve şeffaflık, karmaşayı sınırlandırmak, iş akışını iyileştirmek ve en sevdikleri öğeleri sergilemek isteyen ev sahipleri için ideal bir yöntem.

Karışık Metaller

Dolaplarınızı, çekmecelerinizi ve tesisatınızı süsleyen donanım için farklı metallerin kullanılması yaygınlaşacak. Popüler olacak metaller nikel, bakır ve pirinçtir. Son zamanlarda çok kullanılan altın rengi objeler mutfaklardaki yerini diğer metallere bırakacak. Siyah mat donanım, musluklar için favori bir seçenek olacak.

Koyu Renk Ev Aletleri

Paslanmaz çelik aletler uzun bir süredir kullanılıyor. Artık siyah seçenekleri görmeye başlayacağız. Aslında, siyah paslanmaz çelik aletleri zaten günümüz mutfaklarının yaklaşık yüzde 10’unda görüyoruz. Mutfağınızı koyu renk ev aletleriyle donatmayı tercih ediyorsanız, markaların biraz farklı renk tonları sunabileceğini unutmayın.

Kuvars Tezgah

Zaten 2019’da popüler olan bu trend, 2020’de de devam edecek. Üstelik bakımı da çok kolay. Nötr renkleri de yukarıda belirtilen parlak renkli dolaplarla kolayca kombinlenebilir.

Modaya uygun stiller sürekli değişiyor. Açık fikirli olun fakat her değişikliğe ayak uydurmak zorunda değilsiniz. Eğer dekorasyonda değişikliğe gitmek istiyorsanız da maliyetlerinizi düşük tutmak için önceden plan yapmayı unutmayın.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu