Ankara bitkileri

Her yörenin kendine özgü özellikleri, güzellikleri vardır. Yerlerin adı anıldığında akla ilk güzellikleri gelir. Çiçekler de bu güzelliklere dahildir. Ankara denilince akla ilk gelen çiçekler…
Armut

Nisan, mayıs aylarında beyaz renkli çiçekler açan armut çiçeğinin bilinen yaklaşık 20 türü vardır. Boyları yedi –sekiz metreye kadar uzayabilir. Toprak ayrımı yapmaz, her toprakta yetişebilen bir bitkidir. Dikildikten dört sene sonra meyve vermeye başlar. Bahçenize armut ağacı dikmeyi düşünüyorsanız, aldığınız fidanın aşılı olmasına dikkat edin.

Ateş dikeni

Çalı bitkisidir. Yapraklarını dökmez. Türüne göre boyları altı metreye kadar uzayabilir. Yaprakları parlak ve küçüktür. Ateş dikeni ilkbaharda salkımlar halinde çiçek verir. Çiçekleri beyaz ya da sarı renklidir. Çiçekleri son baharda dökülerek yerini, kırmızı ve turuncu meyvelere bırakır. Üretimi son baharda, tohumla yapılır.

Ceviz

Bahar mevsiminin geç dönemlerinde yeşermeye başlar. Boyu 25 – 30 metreye kadar uzayabilir. Güneşi sever. Geçirgen topraklarda yetiştirilmelidir. Mümkün oldukça bol sulanması gerekir. Meyvelerinin içinde kalın kabuklu tohumlar mevcuttur. Dikimi son baharda yapılır.

Dağ muşmulası

Dağ muşmulası, boyu 60 cm’ye kadar uzayabilen bir çalı bitkisidir. Koyu yeşil renginde yapraklara sahiptir. Yaprakları son baharda kızıl renginin tonlarını alır. Yazın küçük, pembe çiçekler verir. Çiçek dönemi bittikten sonra kırmızı, küçük yemişler verir. Verdiği yemişler kalitelidir.

Kestane

Kumlu ve ıslak olmayan toprakları sever. Dikimi haziranda yapılır. Dikiminden üç ay sonra fidan verir. Boyu 30 metreye kadar uzayabilir.

Meşe

Yumurta biçiminde, büyük tomurcuklara sahiptir. Yaprakları sert, tüylü ve değişik şekillerdedir. Meyvesi iki yılda olgunlaşır.

 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu