Asansör Temizliği Nasıl Yapılır?

Asansör temizliği sıklığı, kullanım yoğunluğuna göre değişmektedir. Yoğun kullanım olmayan dönemlerde ayda bir temizlemek yeterli olur.

Asansör temizliği için öncelikle tavandan başlanır. Tavanın günlük tozu alınır, aralıklı olarak da tavanda bulunan ünitelerin temizlik ve bakımı yapılır. Yan yüzeyler, temizleme özelliğine uygun araç gereçlerle sık sık temizlenir. Yüzeylerde oluşan el izleri, yağ gibi lekeler, girintiler yüzeye uygun kir ve yağ çözücülerle temizlenir ve tüy bırakmayan bezle parlatılır. Zemin halı ise sık sık vakumlanır, leke varsa çıkartılır. Diğer zemin döşemeleri zemin özelliğine uygun malzemelerle sık sık moplanır. Tüm ünitelerin temizliği yapılırken mutlaka dezenfekte edilmelidir.

Asansör Temizliği

Asansör alt boşluğu, haftada bir kez temizlenerek haşere kontrolü yapılmalıdır. Bu alanlar, haşere üremesine uygun olduğu için ilaçlama yapılmalıdır. Temizlik sırasında kullanılan araç gereçler, iş bitiminde kurallarına uygun olarak toplanıp depolanmalıdır. Çalışma alanlarında, temizlik malzemesi unutmamaya özen gösterilmelidir.

Asansör Kontrol Paneli Temizliği

Asansör kontrol paneli, asansörde gideceğimiz yön için kullandığımız tuşların bulunduğu ünitedir. Asansör kabininin içerisinde ve dışarıda bulunur. Genellikle paslanmaz çelikten yapılmıştır. Üzerinde bulunan tuşlar plastik malzemeden yapılabilir. Gün boyunca bu alanlara defalarca dokunulmaktadır; bu yüzden hem kirlilik hem de hijyen bakımından kontrol panelinin temizliği önem taşır. Yüzeye uygun kimyasallarla parlatılır ve dezenfekte edilir. Panel üzerinde bulunan tuşların girintilerinde oluşan kirler diş fırçası gibi bir araçla temizlenir.

Asansör Temizliği

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu