Ateş Çiçeği Bakımı
Kıpkırmızı rengiyle bahçenize canlılık katacak olan ateş çiçeği nasıl yetiştirilir?
Ateş çiçeğinin yıllık, çok yıllık, mevsimlik, yaprağını döken, yaprağını dökmeyen gibi pek çok çeşidi bulunmaktadır. Ateş çiçeği, saksılarda ve çiçek tarhlarında kullanılabilir. Genellikle nisan, mayıs ayları gibi çiçek açar. Ateş çiçeğini, güneş ya da az gölgeli yerlere ekerek yetiştirebilirsiniz.
Otsu veya odunsu karakterde olabilmektedir. Çalımsı formda bitkilerdir. Çiçekleri çeşitli renkte olabilir. Başak veya salkım şeklindedir. Çiçekler yaprak koltuklarında yer alır.
Tohumları nisanda açıkta, seyrek olarak şubatta serada atılır. Genç fidecikler mayısta şaşırtılırlar. İki yıllık türlerin üretimi ise tohumların mayıs haziran aylarında serada tavalara ekilir. Sonra fideler eylülde devamlı kalacakları yerlere alınırlar. Çok yıllıklarda ise tohum ekimi nisanda açık alanlara yapılır. Ayrıca ilkbaharda veya ağustos ayında çelikler soğuk seralarda alınmalıdır.
Güneşli yerlerden çok hoşlanırlar. Gevşek, kumlu, besin maddesince zengin, iyi gübrelenmiş ve hafif kireçli topraklardan hoşlanır. Teraslarda saksı içerisinde rahatlıkla kullanılabilirler.
Geçirgen, kireçli toprak idealdir. 80 santimetreye kadar boylanır. Nemli alanları çok sever. Mayıs-ekim döneminde açan çiçeklerini, rüzgardan koruyun.