Banyo Düzenleyici Aksesuarlar
Banyo düzenleyici aksesuarlar ile banyonuzda düzen sağlayın. Banyo evin genel düzeni içinde göz ardı ediliyor. Düzenleyip dekore ederek banyoda geçirdiğiniz zamanları daha keyifli hale getirin.
Bu alandaki düzen sadece ev düzenine katkısından dolayı değil, genel hijyen açısından ayrı bir önem taşır. Çoğunlukla nemli bir ortam olan banyoda sürekli düzen sağlayarak, eşyalarınızın ömrünü uzatabilir, aradıklarınızı kolaylıkla bulabilirsiniz.
Banyo Düzeni Nasıl Olmalı?
Evinizin en önemli alanlarından biridir. Bu yüzden düzenlerken bazı noktaları göz önünde bulundurmanızı tavsiye ediyoruz:
Küvet: Banyonun en önemli öğes, küvetlerdir. Geriye kalan elemanları, küvetin konumuna göre yerleştirin. Bu sebeple alırken iyi araştırmanızı ve düşünmenizi tavsiye ediyoruz. Dar bir banyonuz varsa, mekanı daha geniş göstermek için küvet yerine duşakabin kullanabilirsiniz. Böylece banyonuz hem şık, hem de ferah olur.
Lavabo: Geniş bir banyonuz varsa, ikili büyük bir lavabo banyonuza uygun olacaktır. Ancak banyonuz dar ise ayaksız ve duvara monte edilen küçük lavabolar da sizin için pratik çözümler sunacaktır.
Armatür: Armatürler banyolar için vazgeçilmezdir. Banyonuza uygun bir armatür, tasarımınızı tamamlayacaktır. Termostatlı vanası olan armatürler çocuklu aileler için çok uygun oluyor.
Klozet: Asma klozetler hem yerden tasarruf etmenizi hem de modern bir banyo elde etmenizi sağlar. Ancak bakım ve onarımının zor olması sebebiyle iyi bir markayı tercih etmenizi öneriyoruz.
Banyo Düzenleyici Aksesuarlar Nelerdir?
Düzeni için, çeşitli düşük bütçeli banyo düzenleyici aksesuarlardan yararlanın. Bu banyo aksesuarları, mevcut alanı en verimli şekilde kullanmanıza olanak verdiği gibi, görsel olarak da derli toplu bir banyoya kavuşmanızı sağlar.
Cihaz askıları: Banyoda sürekli kullandığınız elektrikli cihazları uygun askılara asın. Böylece hem kolay ulaşılabilir olmasını sağlayın, hem de düzenli bir görünüm oluşturun. Bazı cihaz askıları sadece saç kurutma makinaları içindir. Bazıları ise, saç kurutma makinaları ve elektrikli traş makinaları gibi birden fazla cihazı asabilmenize olanak sağlar.
Kavanozlar ve metal kutular: Plastik ya da cam kavanozların içine pamuk, kulak temizleme çubuğu ya da toka gibi ufak parçaları yerleştirebilirsiniz. Kavanozların yanı sıra, metal kutuları da küçük eşyalarınızı depolamak için kullanabilirsiniz. Metal kutu kullandığınızda, kutunun üzerine, muhteviyatı ile ilgili etiket yapıştırmayı ihmal etmeyin. Bu kavanoz ve kutuları, açığa yerleştirebileceğiniz gibi, banyo çekmecelerinin içinde de muhafaza edebilirsiniz.
Şeffaf plastik cepli düzenleyiciler: Bu plastik düzenleyicileri banyo kapınızın arkasına asarak, şeffaf ceplerin içine banyo malzemelerinizi yerleştirebilirsiniz. Çok cepli şeffaf düzenleyiciler, banyo malzemelerinizi birarada ve düzen içinde tutmak için ideal bir çözümdür.
Köşe dolabı veya köşe rafı: Banyonuzda en azından bir köşeyi ek depolama alanı yaratmak için kullanabilirsiniz. Bunun için, uygun köşeye göre bir köşe dolabı ya da köşe raf sistemi organize edebilirsiniz. Dolap veya raflar, yerden başlatılabileceği gibi, duvar boyunca da yerleştirilebilir.
Çekmece ve dolap ayraçları: Banyodaki çekmece ve dolapları bölümlendirmek için, çekmece ayraçlarından edinebilirsiniz. Çekmeceleri bölümlere ayırarak, banyo malzemelerinizi kullanım sıklığınıza göre yerleştirebilirsiniz.
Kancalar: Banyodaki kanca sayısını arttırarak, daha fazla eşyanızı asabilirsiniz. Ancak, bunu yaparken, aşırıya kaçarsanız, banyonuz bir mağazanın vitrinine döner. Asabileceğiniz eşyaları belirleyerek, bu eşyalar için en uygun kanca çeşitlerinden edinin.
Plastik pompalı şişeler: Eğer şampuan ve losyon gibi bakım malzemelerinizi büyük hacimlerde satın alıyorsanız, plastik pompalı şişelere aktararak, günlük kullanımda fiyat avantajı elde edebilirsiniz. Böylece kullanım amaçlı hazırladığınız plastik pompalı şişeleri banyoda tutabilirsiniz. Büyük boy konteynerleri banyonuzun dışında, farklı bir alanda depolayabilirsiniz.
Düzeni sağlamak için, çeşitli aksesuarlardan faydalanarak, düşük bütçeli çözümler oluşturabilirsiniz.
Banyo Düzenleme Fikirleri
Düzen sağlamak için öncelikle fazlalıkları ayırmak gerekir. Ayıklama işlemini her ay bir kez yapıyor olmak, evdeki düzeni sağlamakta büyük fayda sağlar. Örneğin, bir şişenin üzerinde son kullanma tarihi yoksa, en azından satın alma tarihini üzerine yazmanız gerekir. Havluların fazlası dağınıklık yaratıyor. Aslında evin her üyesi için ikişer havlu yeterlidir. Bu sayede, havlulardan biri kirlendiğinde, diğerini kullanabilirsiniz.
Ayıklamayı bitirdikten sonra, kalanları organize edin. En sık kullanılanları en kolay erişilebilecek yerlere yerleştirin. Eğer banyodaki depolama alanınız sınırlı ise, yatay depolama alanları yaratabilirsiniz. Mesela kapının üzerine birkaç demonte raf yerleştirin. Ya da kapının arkasına bir kitaplık yerleştirip, bunu raf olarak kullanın.
Kutu kullanmak, birden fazla kutuyu üstüste dizebiliyorsanız, fayda sağlar. Kutuların üzerine, içlerinde ne olduğunu bir etiket ile yazın. Kutunun içindekileri görebilmek istiyorsanız, ayakkabı kutuları gibi şeffaf kutular kullanmanız uygun olur. Kutu kullanımında, her kutuya tek bir kategoriyi yerleştirmek en idealidir. Örneğin; bir kutuyu sadece diş bakımı ve temizliği ile ilgili ekstra ürünler için ayırabilir, bir diğer kutuyu yıkanma ürünleri için kullanabilirsiniz.
Döner tepsiler de sık kullanılmayan malzemeler için ideal bir depolama alanı sağlar. Döner tepsileri derin rafların içerisinde de kullanabilirsiniz.
Banyodaki malzemelerin çoğu döküldüğünde temizlik gerektiren malzemeler olduğu için, banyo raflarının içini ebada uygun ince pleksiglas tabakalarla kaplayabilirsiniz. Bu sayede, bir şeyler dökülse dahi, kolayca temizleyebilirsiniz.
Kancalar banyolar için idealdir. Kullanım kolaylığından dolayı, çocuklu evlerde tercih edilmesi fayda sağlar. Çocuklar havluları katlamak gerekmediğini bildiklerinde, yerine asmak genellikle kolaylarına gelir. Ek olarak, kancalar yerden istifade etmek için de çok uygun çözümlerdir çünkü çok az yer kaplar.
Banyo malzemelerinizi toptan ambalajlarda almak avantajlıdır. Ancak, bunları banyoda kullanırken, mutlaka ufak şişelere transfer etmek gerekir. Ufak şişeler banyoda çok daha şık durur.
Banyonuzda düzen sağlamak için, önce mevcut malzemeleri gözden geçirerek, fazlalıkları ayıklamalı, daha sonra da kullanım sıklığına uygun olarak yerleştiremelisiniz. Banyoda benzer ürünleri birlikte yerleştirerek ve düzenleme aksesuarları kullanarak, güzel bir düzen oluşturabilirsiniz.