Bisküvi hamuru hazırlanışı
Bisküvi, en çok sabah kahvaltısında, ikindi çaylarının yanında yenilir. Özellikle çocuklar sütle birlikte bisküvi yemeyi çok severler.
Hazır almak yerine evinizde bisküvi yapabilirsiniz. Bisküvi yapacaksanız, hamurunun hazırlanışına ve kıvamına dikkat etmelisiniz.
İster çikolatalı, ister fındıklı olsun, ne çeşit bisküvi yaparsanız, yapın tepsiye dizerken küçük çap ve boyutlarda olmasına özen gösterin. Bisküvi hamuru ne kadar kalın olursa, ve tepsiye ne kadar kalın şekilde dizilirse lezzeti o derece azalacaktır. Kalın şekillendirilmiş hamur hem şekil, hem de lezzet açısından bisküvi olmaktan çıkar. Bir hamurun kalınca pişirilmesi ile ince bir tabaka şeklinde pişirilmesi lezzet açısından oldukça farklılık gösterir.
Kalın şekillendirilmiş hamurun pişirme süresi uzatılsa da, fırında ne kadar uzun tutulsa da içleri daima yaş ve yumuşak olur. Bu hamurun içi yumuşak kalmakla birlikte, üstüne kurur. Bisküvi hamuru ince olduğu için fırında kuruyacaktır. İnce ve kurutulmuş bir hamur ile üstü kabuk tutmuş hamur arasında fark vardır.
Bisküvi hamuruna elinizle şekil vereceğiniz gibi, hamurları şekillendirmek için hamur sıkma torbası kullanabilirsiniz. Bunun dışında hamura kaşık ile de şekil verebilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken nokta, hamuru kaşık ile tepsiye diziyorsanız, şekillerinin düzgün olmasına özen göstermelisiniz. Kaşık, hamura şekil vermek için pek ideal bir gereç değildir. Hamurun tepside hoş görünmesini istiyorsanız, hamuru şekillendirmek için hamur sıkma torbalarını kullanabilirsiniz.
Bisküvi ne zaman yenir?
Bisküvi sabah kahvaltısında, ikindi ve akşam çaylarında çayın yanında servis edilir. Bunun dışında süt ve bisküvi ikilisi çocukların en sevdiği aperatifler arasında yer alır.