Çiçek Bakımının Püf Noktaları

Bazı çiçekler soğuğu, bazı çiçekler sıcağı, bazı çiçekler gölgeyi, bazı çiçekler de güneşi sever. Her çiçeğin farklı bir isteği ve bakım metodu vardır.

İtinayla baktığınızı ve günden güne büyüyüşünü izlediğiniz çiçeğinizin bakımıyla ilgili detayları bilerek daha canlı ve daha sağlıklı olmasını sağlayabilirsiniz. Unutmayın, her çiçeğin kendine özgü istekleri vardır. Çiçeklerin dilini konuşabilirsiniz.

Çiçekler

Çiçek sulamanın püf noktaları

Yanlış sulama, uzun süre emek verdiğiniz çiçeğinizin solmasına, çürümesine sebep olabilir. Çok ya da az su vermek çiçekler için zararlıdır. Çiçek bakımında en temel ve önemli nokta sulama kısmıdır. Parmağınızı sulamak istediğiniz çiçeğinizin toprağına iki santim kadar batırın. Eğer parmağınız kuruysa çiçeğinize yeterince su vermemişsizin demektir.

Bu, çiçeğinizin yakında kurumaya başlayacağı anlamına gelir. Eğer parmağınıza balçık kıvamında çamur geliyorsa, bu da çiçeğinize çok su verdiğiniz anlamına gelir.

Çiçekler ne zaman sulanmalı?

Çiçeklerinizi sabah erken saatlerde ya da gece saatlerinde sulamalısınız. Bu saat aralıklarında güneş ışığı az olduğundan buharlaşma da az olacaktır.

Çiçekler

Çiçekler nasıl sulanmalı?

Çiçeklerinizi saksı tabağında sulamalısınız. Böylece akan su doğrudan çiçeğin köküne ulaşmayacaktır. Fakat yeni diktiğiniz çiçeğinizi 2 ay boyunca tepeden sulamalısınız. Böylece çiçeğiniz toprağa tam olarak oturmuş olacaktır.

Çiçekler nasıl canlanır?

Çiçeğinizi solmaya başladıysa toprağına biraz bira dökebilirsiniz. Bir miktar birayı kaynar su ile karıştırın. Ilıdıktan sonra çiçeğinize dökün. Bitkilerinizi yenilemek için bunları uygulayın.

  • Mevsim değişimlerinden etkilenen bitkilerinizi, kolayca hayata döndürebilirsiniz.
  • Bitkilerinizi banyoda yıkayın. Özellikle yapraklarında biriken tozları, duşta akıtın.
  • Kurumuş yaprakları temizleyin.
  • Bitkileriniz için vitamin satın alın. Vitamini suya ekleyerek üç günde bir, çiçeklerinize ilave edin.

Saksı ne zaman değiştirilmeli?

Çiçeğinizi uzun süre aynı saksıda tutmamalısınız. Saksı, çiçeğinizin yuvasıdır. Onun ebatlarına uygun şekilde seçilmelidir. Eğer çiçeğiniz saplarından hafifçe çektiğinizde yerinden oynuyorsa saksı değişimi vakti gelmiş demektir.

Zamanla saksılardaki topraklar kötü koku yayabilirler. Bu durumda da saksı değişimi vakti gelmiştir, çiçeğinizi vakit kaybetmeden başka bir saksıya aktarın.

Saksınızdaki toprak hoş olmayan bir koku yaymaya başlamışsa, hiç vakit kaybetmeden saksınızı değiştirmeniz gerektiğini anlarsınız.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu