Böcek İlaçlama
Evde ya da bahçede karşılaşılan böcekler günlük yaşamı olumsuz yönde etkilerler. Sağlık sorunlarında da sebep olabilen böceklerden, evde hijyen koşullarının sağlanmasıyla kurtulabilirsiniz.
Fakat bazı durumlarda hijyen koşulları yeterli olmayabilir. Evde ya da bahçede ilaçlama yapmanız gerekebilir. Ev yada bahçenizde pire, haşere ve farelerden ilaçlama ile kurtulabilirsiniz. Evde hijyen koşullarının sağlanması için böcek ilaçlama yapılması gerekir.
İlaçlama Nasıl Yapılır?
Öncelikle ilaçlama yapılacak böcek türü belirlenmeli ve buna göre ilaç temin edilmelidir.
Kokulu ya da Kokusuz İlaçlama:
Böceklerin fazla olduğu yerlerde bu yöntemi uygulayabilirsiniz. İlaçlama yaptıktan sonra o yeri terk etmeli ve bölgeyi kapalı halde bırakmalısınız. Mekan takriben 3-4 saat kapalı kalmalıdır. Ardından da 1-2 saat havalandırılması gerekir.
Jel ile İlaçlama:
Bu yöntem mutfak gibi mekanlarda uygulanmalıdır.Bu yöntemde böceklere jel yem kullanılır. Etkili ve kokusuz bir yöntemdir. Yem tabancası ile uygulayacağınız yem miktarını ayarlayabilirsiniz.
Dikkat Edilmesi Gerekenler:
- İşlemler uygulanırken maske, koruyucu gözlük ve eldiven kullanılmalıdır.
- İlaç deri ile temas etmemelidir.
- İlaçlama sırasında giyilen giysiler ilaçlamadan sonra yıkanmalıdır.
- İlaçlama yapılırken açık halde bulunan yiyecekler ortadan kaldırılmalıdır.
İlaçlama işlemi böceklerin üreme dönemlerinin hemen öncesinde yapılırsa işlemler daha etkili olur. Böcek ilaçlama ile böceklerden kurtulabilirsiniz.