Fırında Börek Nasıl Pişirilir?
Fırında börek nasıl pişirilir? Yaptığınız börek ve pastaları fırında pişirirken fırının üst ve alt ısısının eşit olmasına dikkat edin. Pasta ve börek pişirirken tepsinizi her zaman fırının orta rafına koymaya özen gösterin.
Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden olan börek, yapımı zor ve meşakkatli olduğu kadar yemesi enfes olan bir yiyecektir. Usta aşçıların yemek tarifleri listelerinde ayrı bir kategori halinde listelenen böreklerin yapımı püf noktalarını bilenler için oldukça eğlencelidir. Sonunda enfes bir lezzete kavuşarak siz de mutfakta ustalığınızı kanıtlayabilirsiniz.
Börek Nasıl Yapılır?
- Yufkaları sütle ıslatırsanız börekleriniz daha lezzetli olur.
- Tepsiye yaydığınız yufkaların üzerine erimiş margarin ve biraz süt koyarsanız börekleriniz lezzetlenir.
- Yumurta, soda karışımını bir fırça yardımıyla yufkanın üzerine sürün. Börekleriniz yumuşacık olacak ve puf gibi kabaracak.
- Sebzeleri yufkaya yerleştirmeden önce çok az una bularsanız yufkaya yapışmazlar.
- Böreğinizin üstü kızarsın istiyorsanız yumurta ya da yoğurt kullanabilirsiniz.
- Tepside en alta çift kat yufka yayın. Böylece böreğiniz daha iyi kızaracaktır.
- Böreğinizi kullandığınız malzemeye göre uygun ısıda pişirin.
- Fırına koymadan önce böreği birkaç saat buzdolabında bekleterek tam kıvamında pişirebilirsiniz.
Artık börek yapmanın pür noktalarına vakıfsınız. Bu pratik yöntemleri kullanarak en az aşçılar kadar enfes börekler hazırlayabilirsiniz.
Börek Nasıl Pişirilir?
Fırında börek nasıl pişirilir? Fırının orta gözüne yerleştirilen börek ya da pastanın üstü ve altı eşit derece de pişer. Tepsiyi fırının ortasına yerleştirildiğinde tepsinin altının ya da üstünün yanması, bir tarafının pişip, bir tarafının pişmemesi gibi sorunlarla karşılaşılmaz.
Börek ve pastanın kabarmasını istiyorsanız, tepsiyi fırına attıktan sonra fırının kapağını açmayın. Fırının kapağı açıldığı takdir de fırının içine soğuk hava girer. Bu da henüz kabarmaya yüz tutmuş olan hamurun sinmesine neden olur. Bu yüzden pişirdiğiniz hamurun büyüklüğüne göre tepsiyi fırına attıktan sonra, fırının kapağını sekiz ile 15 dakika arasında açmamanızı öneririz. Belirtilen süre dolduktan sonra dolduktan sonra pişen hamurun yanmasını önlemek amacıyla, çok sık olmamak şartıyla ara sıra fırının kapağı açılabilir.
Böreğinizin üstü önceden pişmiş ama altı hala pişmemişse, böreğin üstünün yanmasını önlemek amacıyla fırın için tasarlanmış yanmaz fırın kağıtlarını ıslatarak, böreğin üstüne koyabilirsiniz. Böylece böreğin altı pişmeye devam ederken, böreğin üstünün yanmasına engel olmuş olursunuz.
Böreğiniz üstü ya da altı pişerken yandıysa, biraz soğumasını bekledikten sonra börek ya da pastanın kararan yerlerini bıçak yardımıyla temizleyebilirsiniz.
Mertebe ben parvane irandan çok güzel sayfanız var teşekkür ederim. Bir sorum olacaktı, firinin alti ustu bilikde yanaja? Yada yalnız üstü. Cox teşekkür ediyorum
Merheba ben parvane irandan çok güzel sayfanız var teşekkür ederim. Bir sorum olacaktı, firinin alti ustu bilikde yanaja? Yada yalnız üstü. Cox teşekkür ediyorum
Merhaba Pervane Hanım,
Fırının içinde genelde üç bölme bulunur. Fırın tepsisini orta bölmeye koyun. Fırının altı da üstü de eşit oranda yanmalı. Kolaylıklar dileriz.
Merhaba ben poğaça yaptpmda sürekli kuruyor üstü
Merhaba,
Poğaça piştikten sonra üstünü nemli bir bezle örtün. Kolaylıklar dileriz.