Bulaşık Makinesi Bulaşıkları Neden Sabunlu Bırakır?
Bulaşık makinesindeki sabun birikintisi makinenin bulaşıkları iyi temizlememesine sebep olur. Bunun önüne geçebilmek için makinenin iyice temizlenmesi gerekir.
Bulaşıkların temizlenmesinde en doğru sonucu veren ve bununla birlikte, zamandan tasarruf edilmesini sağlayan bulaşık makinelerinin düzenli bakıma ihtiyacı vardır. Makineyi temizlerken kimyasal maddeler yerine doğal yöntemlerle temizlik yapabilirsiniz.
Bakım uygulanmayan bir bulaşık makinesi, belli bir süre sonra bulaşıkları temizlememeye başlayacak ve hatta bozulacaktır.
Bulaşık makinelerine uygulanacak bakım, makineye yerleşmiş yemek artıklarını, kireci ve deterjan kalıntılarını temizleyecek ve sonucunda da makinenin ömrü uzayacaktır. Aynı zamanda bu bakım, bulaşıkların parlamasını ve tüm lekelerin yok olmasını sağlayacak, makine içinde oluşan kokuyu da yok edecektir.
Malzemeler
- Beyaz sirke
- Temizlik fırçası
- Narenciye veya okaliptüs yağı
- Boş bir kase
Bulaşık Makinesinin Sabun Bırakmasını Engelleme
Öncelikle tahliye kısmını temizleyin. Makinenin drenaj bölümü (tahliye) tıkandığı için makine tahliye edilemiyor olabilir. Bunun için bu bölümdeki kalıntıları temizleyin.
Bir fırça yardımıyla bulaşık makinesinin için kısımlarında kalan kırıntıları temizleyin. Bunun için eski bir diş fırçası kullanabilirsiniz. Fırçayı beyaz sirkeye batırarak lekeleri temizleyebilirsiniz. İnatçı lekeleri narenciye yağı ve okaliptus yağına batırdığınız bir bez parçasıyla silebilirsiniz.
Bir kaseye beyaz sirke koyun ve sirkeyi makinenin alt kısmına yerleştirin. Makineyi kısa programda çalıştırın. Yıkama bittikten sonra makinenin içini kuru bir bezle silin.
Makineyi test etmek için içerisine kirli bir bulaşık koyun ve makineyi çalıştırın. Yıkamanın ardından kapta sabun lekesi kalmamış olmalıdır.
Eğer her gün bulaşık makinesini kullanıyorsanız ayda bir kez bu işlemi uygulamanız gerekir. 3 günde bir sıklıkla kullandığınız bulaşık makinesi için bu işlemi üç ayda bir uygulamanız yeterli olacaktır.