Çamaşır Makinesinin Temizliğini İhmal Etmeyin

Çamaşır makinesinin temizliği en çok ihmal edilen eşyaların başında gelir. Çamaşır makinesi bir temizleme aracı olduğundan, kendisinin de temizlenmesi gerektiği akla pek gelmez.

“Eğer bozulduysa, tamiri hiç düşünmeyin, çöpe atın.” cümlesini duymuşsunuzdur. Evet, çamaşır makinesinden bahsediliyor. Bu sebeple çamaşır makinenizin ömrünü uzatmak için bakımını ihmal etmemelisiniz. Özellikle soğuk suyla yıkamayı tercih ediyorsanız, makinenizde bakteri üreyebilir.

Çamaşır Makinesi Temizliği ve Bakımı

Makinenizin dışını nemli bir bez yardımıyla temizleyebilirsiniz. Eğer bu yeterli olmuyorsa, suya biraz deterjan ekleyebilirsiniz. Deterjanlı bezle sildikten sonra, bir kere de suru suyla silin ve makinyei kurulayın.

Deterjan gözü; birikme, tortulanma ve küflenme oluşabilecek bir alandır. Deterjanın alındığı kısım olduğundan bu bölümün temizliğine özellikle özen göstermelisiniz. Deterjan gözü çıkarılabilen bir parçadır. Parçayı çıkardıktan sonra bir bez yardımıyla silebilirsiniz. Eğer tortulanma varsa suyla yıkayabilirsiniz. Küflenme oluşmuşsa bir fırça yardımıyla küfü temizleyin. Dilerseniz bu parçayı bulaşık makinesinde de yıkayabilirsiniz. Fakat deterjan gözünü mutfak eşyalarıyla birlikte yıkamayın. Deterjan gözünün koyulduğu gözü de bir bez yardımıyla temizleyin.

Makinelerin çoğunda servis yıkama programı vardır. Eğer makinenizde bu program varsa, makinenizin içini temizlemek için kullanabilirsiniz. Eğer yoksa, makinenizin toz deterjan gözüne beyaz sirke koyun ve makineyi pamuklular programında çalıştırın. Böylece makinenizin içini temizleyebilirsiniz.

Makinenizin körük lastiği zamanla küflenir. Bu da çamaşırlarınızın küf kokmasına sebep olur. Küflenmeyi engellemek için, her yıkamadan sonra lastiği silmelisiniz. Lastiğin ıslak kalması küflenmesine sebep olmaktadır. Eğer küflenme oluşmuşsa, lastiği çamaşır sulu bezle silin. Buna rağmen küf temizlenmiyorsa lastiğin değiştirilmesi gerekir.

Dikkat edilmesi gerekenler:

  • Temizleme işlemini 6 ayda bir yapmalısınız.
  • Deterjan gözünü haftada bir kontrol etmeniz gerekir.
  • Ağır kimyasallar çamaşır makinesi temizliğinde kullanılmamalıdır.

Bu yöntemleri kullanarak çamaşır makinenizin kullanım ömrünü uzatabilirsiniz.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. simens çamaşır makinemin deterjan gözün alt kısmında üst ve alt kısmında küflenmeler oluştu evin eski olmasıyla bir alakası varmı

    1. Merhaba Mehmet Ali Bey,

      Rutubetle ilgisi olabilir. Fakat teknik servise danışmalısınız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu