Aster Çiçeği Bakımı

Eski yunanca’da yıldız anlamına gelen aster, papatyagiller ailesinden bir bitkidir. Aster çiçeği bakımı nasıl yapılır?

Diğer adı ‘yıldızpatı’ olan asterin, mevsimlik, ömürlü ve iki yıllık olmak üzere yaklaşık 600 türü bulunur.
Aster nemli topraklarda sağlıklı gelişim gösterir. Güneşi seven bitki, soğuğa karşı da dayanıklıdır. Asterler, hemen hemen her bahçe toprağında yetişebilir. Hafif ve kireçli topraklar, bitki için idealdir.

Asterin koyu yeşil yaprakları bulunur. Elips şeklindeki bu yaprakların uçları sivridir. Asterin çiçeklerinin rengi sarı, beyaz, kırmızı, pembe ve mavi renkte olabilir. Çiçeklenme zamanı, türlerine göre değişiklik gösterir.

Asterlerin yüksek ve orta boylu türleri, pereniyal bordürler için uygun olacağından, tavsiye edilir. Bahçede çalı grupları önünde veya çim alanlar içinde yetiştirilebilir. Kaya bahçeleri için, bodur türlerin kullanılması önerilir. Asterlerin salon bitkisi olarak kullanılması durumunda, bitki üzerindeki fazla yaprak ve tomurcukların temizlenmesi tavsiye edilir.

Büyük ve uzun boylu çiçekler elde etmek için, budama yapılmasına ve bitkilerin çok sık dikilmemesine özen gösterilmesi önerilir. Asterlerin, aşırı soğuk bölgelerde kış aylarında budanarak örtü altına alınması, bitkinin korunması açısından önemlidir.

Asterin tohumdan yetiştirilmesi için, tohumların nisan-mayıs ayları arasında toprağa ekilmesi gerekir. Asterler, fide haline gelince asıl yerlerine alınabilir. Asterler yazın çelikleme yöntemi ile, ilkbahar başında da ayırma yöntemiyle üretilebilir. Ayrıca fide halinde alınan asterlerin, dikim aşamasından önce yarısının budanması önerilir. Bu sayede, bol çiçeklenme sağlanabilir.

Siz de, bu bilgiler ile güzel ve çok renkli olan bu çiçeği bahçenizde yetiştirerek, ruhunuzu da renklendirebilirsiniz.
Devamını okumak için: https://evhayat.com/

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu