Davet Menüsü İncelikleri
Evinizde vereceğiniz bir davet için hazırlıklara bir hafta öncesinden başlanır. Konuk sayısı, davet menüsü ve masanın süslenmesi önceden planlanır.
Davet menüsünü oluştururken, konuklarınızın zevklerini göz önünde bulundurmaya gayret edin. Konuklarınızın ne yiyip, ne yiyemeyeceği önemli bir konudur. Konuklarınız diyette olabilir, yemekte kullandığınız herhangi bir malzemeye karşı alerjisi olabilir ya da tercihen bazı yemekleri yemeyebilirler. Zor durumda kalmamak için menü oluşturmadan önce konuklarınıza ne yiyip, ne yemediklerini sorun.
Menüyü hazırlarken konuklarınızın vejetaryen olma olasılığını da göz ardı etmeyin.
Yemeklerin hazırlanması
Menüde yer alan yemeklerin hepsinin hazırlığını son saatlere bırakmayın. Özellikle menünün en teferruatlı yemekleri olan ana yemeklerden en az birini davet gününün erken saatlerinde hazırlamanızı öneririz. Börek, turta gibi kolay hazırlanan, fazla vakit gerektirmeyen yiyecekleri gün içinde de hazırlayabilirsiniz.
Yemek hazırlığı sırasında mutfağınızın fazla dağılmasını istemiyorsanız, bir yemeğin yapımı bittiğinde malzemelerini kaldırın. Böylece hem mutfağınızda oluşabilecek olan dağınıklığı önlemiş, hem de çalışma alanınızı temiz tutmuş olursunuz.
Davet sofrasında menü sunumu
Yiyeceklerinizin davet sofrasındaki görüntüsü kadar, servisi de önemlidir. Sunumun yalın olmasına özen gösterin. Servis tabağına ana yemeğe yakışabilecek garnitürler eklemelisiniz.
Sunum yapacağınız tabağı çok fazla yemekle doldurmayın. Tabağı aşırı doldurmanız, yemeğin yağının, salçasının tabağın kenarından akmasına neden olur. Bu da hoş bir görüntü oluşturmaz.