Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir?

Hızlı ve etkili bir temizlik ile derin dondurucunuzun ömrünü uzatın.

Bakım ve temizliğinin zahmetli olması ve fırın, ocak gibi etkin kullanımı olmaması özelliği ile derin dondurucular, temizliği en fazla ihmal edilen beyaz eşyalardan biridir. Temizlik sırasında, gıdaların bozulmaması ve zamanın fazla uzamaması için derin dondurucu temizliğinin nasıl yapıldığının iyi bilinmesi gerekir.

Derin Dondurucu Temizliğinde Yapılması Gerekenler:

Derin dondurucunuzun fişini çekin: Elektrik çarpmasına ve olası yaralanmalara mani olmak için, fişi çekerek ya da kapatma düğmesini kullanarak derin dondurucunuzun elektrik akımı ile bağlantısını kesin.

Gıdaları Boşaltın: Dondurucunuzdaki gıdaları, buzu çözülmeden çıkartın ve yer varsa buzdolabınıza; yoksa mutfağınızdaki uygun bir bölüme taşıyın. Derin dondurucu temizliğinin hızlı bir şekilde yapılması ile buzları çözülmeden gıdaları geri yerleştirmek mümkün olacaktır.

Buzdan arındırın: Derin dondurucunuz karlanma veya buzlanma yapmış ise, suyu çözdürdükten sonra, havlu veya benzeri bir beze emdirerek suyu boşaltın. Eriyen buzun zemini ıslatmaması için, yere gazete ya da eski bir çarşaf sermeyi ihmal etmeyin.

Dondurucunun portatif bölümlerini çıkartın: Dondurucunun raflarını ve portatif çekmecelerini çıkartıp, yıkayın. Raf ve çekmeceleri çıkartmadan önce bu bölümlerin oda sıcaklığına gelmiş olmasına dikkat edin. Aksi takdirde çekmece ve raflar çatlama yapabilir. Oda sıcaklığındayken çıkarmanız gereken raf ve çekmeceleri, ılık su ve bulaşık deterjanıyla yıkayın. İyice duruladıktan sonra kurumaya bırakın.

Dondurucunun içini temizleyin: Raf ve çekmeceleri çıkarılmış derin dondurucunuzu temizlemek için, bir kaba ılık su ve iki yemek kaşığı soda koyup, karıştırın. Sprey şişeye karışımı boşaltarak, dondurucunuza sıkın ve yumuşak bir sünger ile temizleyin. El ile ulaşımının zor olduğu bölümler ve temizleme güçlüğü çekilen lekeler için diş fırçası kullanabilirsiniz. Temizleme işleminin bir parçası olan kurulamayı unutmayın. Bunun için kâğıt peçete ve mikrofiber bezleri kullanabilirsiniz.

Dondurucunun dışını temizlemeyi unutmayın: Dondurucunuzun kasası ile kapak bölümünün bağlantı noktalarından, kapaktaki plastik bantlara kadar, makinanızın dış yüzeyini deterjanlı su ile temizleyin ve kuru bir bezle silin.

Temizleme işlemi bittikten sonra makinenizin elektrik bağlantısını açın. Kurumuş olan çekmece ve rafları geri yerleştirdikten sonra gıdalarınızı dondurucuya geri yerleştirin.

Derin dondurucu temizleme işleminde, gıdaların bozulmaması için, olabildiğince seri bir şekilde temizlik yapmanız gerektiğini unutmayın.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu