Doğu Mazısı

Anavatanı Çin olsa da, Türkiye’de de oldukça sık rastlanan bir bitkidir. Doğu Mazısı’nı yaz, kış yeşil görmek mümkündür.

İğne yapraklı diğer bitkilere oranla daha yumuşak yapraklara sahiptir. Saksıda yetiştirilmeye başlanan Doğu Mazısı’nın boyu, iki – üç metreye ulaştığında bahçeye alınması gerekir. Çabuk büyüme özelliğine sahiptir. Bu bitkileri bahçeye tek dikebileceğiniz gibi, sayı olarak fazlalaştırarak ses perdesi olarak da kullanabilirsiniz. Kirli hava koşullarına dayanıklı olan Doğu Mazısı’nın kozalakları bir yıl içinde olgunlaşır. Yeni oluşmaya başladığı zamanlarda, mavi ve yeşil rengindeki kozalaklar zamanla kahverengiye döner.

Toprak: Organik maddece zengin, geçirgen topraklarda yetişir. Doğu Mazısı dikilecek toprağın aynı zamanda derin ve nemli olması gerekir. Bu toprakta daha sağlıklı gelişim gösterir. Kireçli topraklarda da yetiştirilebilir.

Gübre: İlkbaharın ilk aylarından itibaren gübre verilmesi gerekir. Tohumla üretimi yapılır. Ayrıca bahar döneminde yeni ürünlerini vermeden budama yapılması gerekir. Kolay şekil alır.

Isı: Ilık ya da sıcak yerlerde yetiştirilmesi gerekir.

Işık: İyi şekilde gelişim gösterebilmesi için yarı gölge alanlar uygundur.

Su: Toprağının her zaman nemli olması gerekir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu