Duvar Boyama Örnekleri

Duvar boyama örnekleri ve duvar boyama desenleri size evinizi boyarken ilham verebilir. Evinizin duvarlarını hep aynı renge boyamaktan sıkıldınız mı? Birbirinden farklı desenler ile dekorasyonunuza farklılık katabilirsiniz. Üstelik bunun için ihtiyacınız olan tek şey duvar boyası. Doğru ev boyama teknikleri uygulayarak harika bir iş çıkarabilirsiniz. İşte birbirinden ilgi çekici duvar boyama fikirleri.

Duvarlarınızı kendiniz boyayarak tasarruf edebilirsini. Fakat bilmelisiniz ki boya öncesi ciddi bir ön hazırlık yapmanız gerekir. Öncelikle bu ön hazırlığı yapalım.

Kendi evimi nasıl boyarım?
Kendi evimi nasıl boyarım?

Evimi Kendim Nasıl Boyarım?

Renk Seçin

Öncelikle duvarları boyayacağınız rengi seçmeniz gerekir. Bunun için, boya satın almadan önce birkaç numune seçip, bunları birer mukavva ya da plakaya uyguladıktan sonra, evdeki duvarlara tutun. Günün farklı zamanlarında, ışık değişimi ile renkleri gözlemleyin ve en uygun olduğunu düşündüğünüz rengi seçin.

  • Yeteri kadar boyanız olsun
  • Duvarları ve tavanı boyamaya yetecek kadar boyanız olduğundan emin olun.
  • Malzemelerinizi hazırlayın

Boyama işlemi için doğru malzemelerinizin olması gerekir. Bir merdiven kesinlikle gereklidir. Kenarlar için fırça, geniş yüzeyler için ise rulo gerekir. Fırça için bir kova, rulo için ise bir tepsi etrafı kirletmemenizi sağlar. Kenarları boyarken maskeleme bandına ihtiyaç olur. Ek olarak, kirletmemek için el altında sürekli nemli bez ve kağıt havlu olmasında da fayda vardır.

Duvarları Onarın

Önce duvarları boyaya hazırlamanız gerekir. Bunun için duvardaki bozukluk ve delikleri macun ile doldurun ve düzleştirmek için zımparalayın. Duvarların pürüzsüz olması, boya uyguladığınızda, doğru sonuç alabilmeniz için gereklidir.

Duvarları Temizleyin

Zımparalama işleminden dolayı duvarlarda oluşmuş olan tozu, boya uygulamadan önce mutlaka temizlemeniz gerekir. Hafif ıslak bir bez veya sünger ile tüm duvarları temizleyin. Duvar yüzeyini her çeşit kir, pas ve yağdan temizlemeniz gerekir.

Odadaki tüm mobilyaları odanın ortasına çekin ve üzerlerini örtün. Yerleri de naylon veya bezle örtün ve kenarlardan bantlayın ki kayma yapmasın.

Boyadan önce duvarlara astar atmanız gerekir. Temizlenmiş duvarı, boydan boya tek kat astar ile geçin.

Dikkat:

Boyayı hazırlarken kutu üzerindeki yönergelere uyun. Boyayı fırça veya ruloya alırken, çok az miktarda alın ve önce tepside yayın.

Duvar boyama desenleri
Duvar boyama desenleri

Önce Tavanı Boyayın

Tavanı boyamadan önce maskeleme bandı ile kenarları kapatın. Kenarları ince fırça ile, ortaları ise rulo ve gerektiğinde bir uzatma yardımı ile boyayın. Boyarken, paralel hareketler yaparak boyayın. Maskeleme bandını boya tam olarak kurumadan çıkarın ki boyayı da çıkarma riski olmasın. Mümkünse, tam kafanızın üzerinde boya yapmayın.

Sonra Duvarları Boyayın

Aynı şekilde duvarları da boyayın. Boyarken, duvarın üst tarafından başlayıp, aşağıya doğru ilerleyin. Boyanın ilk katını attıktan sonra, kurumasını bekleyin ve ikinci katı da atın.

Duvarları boyadıktan sonra, köşebentleri boyayın. Ahşap köşebentleri boyamak için ince fırça ve maskeleme bantı kullanın.

Son Aşama Temizlik

Boya işlemi bittikten sonra, tüm malzemelerinizi temizleyin. Bir gün bekledikten sonra, kendi boyadığınız duvarlarınızın keyfini çıkarabilirsiniz.

Evinizi kendiniz boyayarak tasarruf edebilirsiniz. Ön hazırlık yaparak, doğru malzemeleri kullanarak ve titiz davranarak çok iyi sonuç alabilirsiniz.

Ev boyama teknikleri
Ev boyama teknikleri

Ev Boyama Teknikleri

Duvar, odadaki en büyük yüzeylerden biridir. Güzel bir oda için ise, güzel duvarlar şarttır. Az bütçeyle odanızı yeni bir görünüme kavuşturmak için, birkaç basit teknikle duvarlarınızı boyayabilirsiniz.

Sünger ile Boyama

Sünger, duvar boyamak için en kolay tekniklerden biridir. Az boya gerektirir, biraz pratikle başarılabilir ve çok estetik durur. Dilediğiniz düz renk boyanın üstüne, farklı renklerde boyalar ile sünger darbeleri uygulayın. Düz beyaz zemin, bu işlem için en uygun olanıdır. Bu teknikte önemli olan, doğal deniz süngerlerinden kullanmaktır. Biraz masraflı olsa da, boyayı kendiniz yapacağınız için yine de karlı çıkarsınız.

Ancak dilerseniz, mutfak süngerinin kenarlarından makasla keserek, deniz süngerine benzer düzensiz bir görünüm elde edebilirsiniz. Sünger tamamen kuruyken, boyaya batırın. Süngerdeki fazla boyayı akıtın ve duvara uygulayın. Tekniğinizi ilk olarak, bir kartonda deneyebilirsiniz.

Bant Çekerek Boyama 

Bu teknik, en popüler boyama yöntemlerindendir. Desen ve fazla hareket eklemeden, duvarları ilgi çekici kılmaya yarar. Boya malzemeleri satan bir mağazadan, uygun bant ve şeritleri satın alın. Odanın ebatlarına uygun genişlikteki bantları tercih edin.

Dilerseniz dar ve geniş bantları bir arada kullanarak, daha hareketli bir görünüm elde edebilirsiniz. Bantları duvara yapıştırdıktan sonra, boşta kalan alanları boyayın. Fırça veya rulo darbelerinin, aynı yöne doğru olmasına dikkat edin. Boya kuruduktan sonra, şeritleri çıkarın.

Kolaj Duvar Kağıtları

Kendi yaratacağınız bir duvar kağıdıyla, evinizi eşsiz kılın. Hem çok ucuz, hem de kolay ve eğlenceli olan bu tekniği, severek uygulayacaksınız. Bisküvi ve mısır gevreği kutuları, eski dergiler ve kartpostallar, kullanabileceğiniz malzemelerdir.

Maket bıçağıyla, bu malzemeleri şekilli olarak kesin ve büyük kağıtlara yapıştırın. Aralara eski usul patates baskısı gibi yöntemlerle renkler de ekleyin. Dilerseniz, kartondan kestiğiniz motifleri duvara yapıştırıp üstünden boya yapın, daha sonra kartonu duvardan çıkarın. Böylece, desenli boyama yapmış olursunuz.

Çerçeve Boyama

Bazen, odanın tamamını boyamadan da, ilgi çekici duvarlara sahip olabilirsiniz. Bunun için, örneğin bir fotoğraf köşeniz varsa, sadece onun arkasındaki duvarı, fotoğrafları çerçeveleyecek büyüklükte şeritler çekerek boyayın. Bu teknik, hem az boya gerektirir, hem de uygulaması oldukça basittir.

Suluboya Tekniği

Bu teknik oldukça eğlencelidir ve orijinal dekorasyon fikirlerindendir. Duvarlarınıza, derinlik ve doku kazandırır. Boyaya veya boya bazına su ekleyin. Boya kıvamının çok incelmemesine dikkat edin. Daha sonra, bu karışımı bir bez parçası yardımıyla düzensizce uygulayın. Bu tekniği, bütün evinizde uygulayabilirsiniz.

Bu tekniklerden, tarzınıza uygun olanını seçin veya dilerseniz hepsini bir arada kullanın. Bu ipuçlarıyla, hayal gücünüzü birleştirin ve eşsiz duvarlar yaratın.

Ev duvar boyama örnekleri
Ev duvar boyama örnekleri

Ev Duvar Boyama Örnekleri

Duvar boyama örnekleri ve duvar boyama desenleri bu işe başlarken sizin için yol gösterici olabilir demiştik. Aslında bu noktada yapmanız gereken en önemli şey kendi evimi nasıl boyarım başlığındaki kısmı adım adım uygulamak. Diğer yandan ev boyama teknikleri içinden birini seçerek işe başlayın. Görsellerden de faydalanarak ya da dilediğiniz bir deseni belirleyerek işe koyulun.

Duvarları boyarken muhakkak uygun malzemeleri seçin. İş uzayacak diye yardımcı malzemeler kullanmaktan kaçınmayın. Örneğin köşe bantları çok işinize yarar. Uğraştırıcı olduğunu düşünüp bunları kullanmaktan vazgeçmeyin. Duvara büyük bir desen çizmeye karar verdiyseniz işlerin yolunda gitmesini istersiniz. Bu sebeple temiz bir iş çıkarabilmek için yardımcı malzemeleri kullanın.

Duvara uygulayacağınız deseni iyi inceleyin. Nasıl boyayacağınıza karar verin. Hatta gerekirse duvara kurşun kalemle deseni çizin. Ardından boyamaya başlayın. Boyamaya başladıktan sonra geri dönüş olmayabilir. Kolay gelsin.

Duvar boyama fikirleri
Duvar boyama fikirleri

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu