Duvar boyama teknikleri

Duvar boyama teknikleri nelerdir? Duvar, odadaki en büyük yüzeylerden biridir. Güzel bir oda için ise, güzel duvarlar şarttır. Az bütçeyle odanızı yeni bir görünüme kavuşturmak için, birkaç basit teknikle duvarlarınızı boyayabilirsiniz.

1. Sünger ile boyama: Sünger, duvar boyamak için en kolay tekniklerden biridir. Az boya gerektirir, biraz pratikle başarılabilir ve çok estetik durur. Dilediğiniz düz renk boyanın üstüne, farklı renklerde boyalar ile sünger darbeleri uygulayın. Düz beyaz zemin, bu işlem için en uygun olanıdır. Bu teknikte önemli olan, doğal deniz süngerlerinden kullanmaktır. Biraz masraflı olsa da, boyayı kendiniz yapacağınız için yine de karlı çıkarsınız. Ancak dilerseniz, mutfak süngerinin kenarlarından makasla keserek, deniz süngerine benzer düzensiz bir görünüm elde edebilirsiniz. Sünger tamamen kuruyken, boyaya batırın. Süngerdeki fazla boyayı akıtın ve duvara uygulayın. Tekniğinizi ilk olarak, bir kartonda deneyebilirsiniz.

2. Bant çekerek boyama: Bu teknik, en popüler boyama yöntemlerindendir. Desen ve fazla hareket eklemeden, duvarları ilgi çekici kılmaya yarar. Boya malzemeleri satan bir mağazadan, uygun bant ve şeritleri satın alın. Odanın ebatlarına uygun genişlikteki bantları tercih edin. Dilerseniz dar ve geniş bantları bir arada kullanarak, daha hareketli bir görünüm elde edebilirsiniz. Bantları duvara yapıştırdıktan sonra, boşta kalan alanları boyayın. Fırça veya rulo darbelerinin, aynı yöne doğru olmasına dikkat edin. Boya kuruduktan sonra, şeritleri çıkarın.

3. Kolaj duvar kağıtları: Kendi yaratacağınız bir duvar kağıdıyla, evinizi eşsiz kılın. Hem çok ucuz, hem de kolay ve eğlenceli olan bu tekniği, severek uygulayacaksınız. Bisküvi ve mısır gevreği kutuları, eski dergiler ve kartpostallar, kullanabileceğiniz malzemelerdir. Maket bıçağıyla, bu malzemeleri şekilli olarak kesin ve büyük kağıtlara yapıştırın. Aralara, eski usul patates baskısı gibi yöntemlerle renkler de ekleyin. Dilerseniz, kartondan kestiğiniz motifleri duvara yapıştırıp üstünden boya yapın, daha sonra kartonu duvardan çıkarın. Böylece, desenli boyama yapmış olursunuz.

4. Çerçeve boyama: Bazen, odanın tamamını boyamadan da, ilgi çekici duvarlara sahip olabilirsiniz. Bunun için, örneğin bir fotoğraf köşeniz varsa, sadece onun arkasındaki duvarı, fotoğrafları çerçeveleyecek büyüklükte şeritler çekerek boyayın. Bu teknik, hem az boya gerektirir, hem de uygulaması oldukça basittir.

5. Suluboya tekniği: Bu teknik oldukça eğlencelidir ve orijinal dekorasyon fikirlerindendir. Duvarlarınıza, derinlik ve doku kazandırır. Boyaya veya boya bazına su ekleyin. Boya kıvamının çok incelmemesine dikkat edin. Daha sonra, bu karışımı bir bez parçası yardımıyla düzensizce uygulayın. Bu tekniği, bütün evinizde uygulayabilirsiniz.

Adım Adım Duvar Boyama

Evinizi boyamaya başlamadan önce, meydana gelecek elektrik kaçaklarını önlemek için elektrik kablolarını zarar görmeyecekleri, zedelenmeyecekleri bir köşeye toplayın.

Eşyalı evde boya yapmak zordur. Mobilyalarınıza boya sıçramasını önlemek için, mobilyalarınızı odanın orta yerine toplayın ve üzerini genişçe bir örtü ile kapatın. Mobilyalarınızı orta bir yerde toplamanız, odada rahat hareket etmenizi de sağlayacaktır. Mobilyalarınızı muhafaza altına altıktan sonra, süpürgelik ve kapı pervazlarını da kaplamayı unutmayın. Süpürgelik ve kapı pervazlarını maskeleme bandı ile bantlayın. Böylece boya sırasında süpürgelik ve pervazlar üzerinde meydana gelebilecek damlamaları, oluşacak lekeleri önlemiş olursunuz.

Boyaya başlamadan önce dikkat edilmesi gereken diğer önemli bir nokta ise, duvarlarınızın temizliğidir. Boya yapacağınız duvarın üzerinde herhangi bir yapıştırıcı olmamasına ve duvarınızın temiz olmasına özen gösterin.
Boya sırasında…

Evinizin geniş duvarlarını fırça yerine rulo yardımıyla boyayabilirsiniz. Geniş duvarlar rulo ile daha pratik bir şekilde boyanır. Boya yaparken ister fırça kullanın, ister rulo her ikisini de boya sırasında ışığın yönünde çekmeye özen gösterin.

Kapı pervaz ve duvarda açı yapan noktaları boyarken fırçayı kaldırmamaya özen gösterin. Bu kısımlarda fırça izi oluşmaması için, fırçayı kaldırmadan ve aynı doğrultuda boyayın. Boyama işlemini tamamladıktan sonra duvarların rötuşlarını yapmayı unutmayın.

Bu tekniklerden, tarzınıza uygun olanını seçin veya dilerseniz hepsini bir arada kullanın. Bu ipuçlarıyla, hayal gücünüzü birleştirin ve eşsiz duvarlar yaratın.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu