Ekmek Yapma Makinesi Nasıl Çalışır?

Ekmek yapma makinesi artık evde de ekmek yapabilmeyi mümkün kılıyor ve işleri kolaylaştırıyor. İşte ekmek yapma makinesine dair her şey.

Modelleri çeşitli firmaların ürettikleri farklı ürünlerde değişiklik gösterir. Fakat hepsinin çalışma mantığı aşağı yukarı aynıdır.

Makine şu parçalardan oluşur: Kapak, Tutak, Gözetleme penceresi, Havalandırma, Kontrol paneli, Buhar delikleri, Besleme kablosu, Program seçimi, Pişirme haznesi yuvası, Tava yerleştirme çıkıntısı, Motor mili yuvası, Pişirme haznesi, Hamur karıştırma kolu, Pişirme haznesi sapı.

Ekmek Yapma Makinesi

Ekmek Yapma Makinesi Nasıl Çalışır?

Pişirme haznesi, yerleştiğinden emin oluncaya kadar sağa sola oynatılarak yerine konulur. Hamur karıştırma kolu, haznenin ortasından çıkan döndürme milinin üzerine yerleştirilir. Bu işlemi yaparken hamur karıştırma kolunu az miktarda sıvı yağ ile yağlarsak işlem bitiminde, milden daha kolay çıkmasını sağlayabiliriz. Hamur haline getirilecek malzemeler pişirme haznesine konulur. Bu işlem yapılırken cihazın kullanım kılavuzundaki sıra takip edilmelidir. Buna göre önce sıvılar, sonra un, tuz, şeker eklenir. Maya ve kabartma tozu daima en son ve tuza suya karışmayacak şekilde konulmalıdır.

Parmağınızla unun ortasında küçük bir girinti açarak mayayı buraya koyunuz. Maya sıvı malzemelerle ve tuzla temas etmemelidir. Kapağı kapatarak cihazın fişini prize takalım. Program seçme tuşuna basarak kullanım kılavuzundan belirlediğiniz özellikteki programı seçiniz. Bu arada pişirme süresi de ekranda görülür. Sıcaklık ayar düğmesine basarak pişireceğimiz ekmeğin pişeceği sıcaklığı ve buna bağlı olarak ekmeğin kabuk kalınlığını ayarlayabilirsiniz. Ekmek boyutu düğmesi ile yapacağınız ekmeğin büyüklüğünü belirleyebilirsiniz. Zamanlayıcı düğmesi ile ekmeğinizin belirleyeceğiniz ileri bir zamanda hazırlanmasını ve pişirilmesini sağlayabilirsiniz.

Çalışmayı hemen başlatmak için başlatma – durdurma düğmesine basılır, cihaz çalışmaya başlar. Ekmeğin içine zeytin, ceviz gibi malzemeler ilave edilecekse kapak hızlı bir şekilde açılarak konulur ve hemen kapak kapanır. Cihazın kapağı mümkün olduğunca az açılmalıdır. Pişirme işleminin bitiminde makinenin sesli uyarısı ile başlatma – durdurma butonuna basılarak işlem sona erdirilir. Kapak açılır ve fırın eldiveni ile pişirme haznesinin sapından tutularak dışarı alınır.

Bakımını düzenli olarak yaparsanız ekmek yapma makinesini uzun süre güvenle kullanmaya devam edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu