Ev Bitkilerini Soğuk Havaya Hazırlama Rehberi

Ev bitkilerini soğuk havaya hazırlama zamanı geldi. Özenle baktığınız çiçeklerin solmasını istemiyorsanız kış hazırlıklarını ihmal etmeyin.

Ev bitkileri evinize renk, ferahlık ve temiz hava getirir. Değişen ihtiyaçları için çok fazla düşünmemek için onları dolaştırmaya çok alışmış olabilirsiniz. Ancak tüm canlılar gibi, ev bitkileri de büyüme ve dinlenme döngülerinden geçer. Su, gübre ve sıcaklık gibi şeyler bu döngüleri etkiler. Sonbaharda, aktif büyüme mevsimi sona erdiğinde ve hava değiştiğinde, bitkilerinize biraz dikkat etmek iyi bir fikirdir. Kış başlangıcında birkaç ince değişiklik yapmak, bitkilerin gelişmesini sağlayacaktır. Akılda tutulması gereken bazı şeyler şunlar:

Ev Bitkilerini Soğuk Havaya Nasıl Hazırlarız?

Işık

Çoğu bitki ışığı tercih eder, bu yüzden onları bir pencerenin veya diğer aydınlık alanlara aklaştırın. Uzun süre güneş görmeyen bir eviniz varsa veya çiçekli bitkileriniz varsa, her gün birkaç saat yapay bir ışık kullanmanız gerekebilir. Evin nadiren hafif olan kuzey tarafından kaçının, sabah ve öğleden sonra güneşinden mümkün olduğunca çok faydalanın.

Konum

Bitkileri yaz ayları boyunca dışarı çıkardıysanız, sıcaklık düştüğünde saksıları ev alın. Ayrıca, limon ağacı ve kaktüs bitkileri gibi yıl boyunca sıcak havaya ihtiyacı olan bitkileri de getirin. Ev bitkileriniz için yüksek trafikli alanların yanı sıra, kapıların yakınından ve hava sirkülasyonunun çok olduğu alanlardan kaçının. Ayrıca soğuk ve sıcak hava akımlarına duyarlı olduklarından, fırın ısısını üfleyen deliklerden uzak tutunuz. Bitkilerin türüne ve bulunduğunuz yere bağlı olarak tüm bitkiler pencerenin yanında iyi olmaz. Örneğin, eğrelti otları daha karanlık alanları tercih eder ve doğrudan güneş ışığında solar. Bitkilerinizin ihtiyaçları hakkında bilgi edinin.

Nem

Sıcaklık düştüğünde kombi kullanmaya başlıyoruz. Ev bitkileri bu kuru havadan pek hoşlanmaz ve dengelemek için biraz neme ihtiyaç duyar. Sonbahar ve kış aylarında, bitkilerin yanına bir bardak su gibi bir su kaynağı yerleştirin. Bitkiler, su buharlaştıkça nemi emeceklerdir. Diğer bir seçenek, bir tepsi parçasını çakılla doldurmak ve dibine biraz su koymaktır. Bitkileri çakılın üstüne yerleştirin, böylece buharlaşmayı yakalarlar. Birkaç bitkiyi kayaların üzerinde gruplandırarak nemi paylaşmalarını sağlayabilirsiniz.

Sulama

Her ne kadar bitkiler, evdeki yapay ısıyı dengelemek için neme ihtiyaç duysa da, sonbahar ve kış aylarında genellikle daha az suya ihtiyaç duyarlar. Çoğu bitki, bahar mevsimi tekrar gelinceye kadar kaynaklarını korudukları yarı-uyuyan bir duruma girer. Bitkilerinizi haftada bir kontrol edin ve gerekirse sulayın. Parmağınızı toprağa sokarak nem seviyesini test edebilirsiniz. Islaklık hissetmiyorsanız sulamayın.

Gübreleme

Ev bitkilerinin çoğu, sonbahar ve kış aylarında gübrelemeye çok ihtiyaç duymaz. Su tüketiminde olduğu gibi, bunun nedeni aktif olarak büyümemeleri ve bu sırada daha az enerji kullanmalarıdır. Bunun istisnası, aylık beslemeyi takdir eden çiçekli bitkiler. Diğer bitkiler birkaç ayda bir döllenebilir. Besinlerin tükenme belirtileri için bitkileri gözlemleyin, ancak büyüme mevsimi başlayana kadar muhtemelen gübre gerekmez.

Tüm bitkilerin ihtiyacı farklıdır, ancak bu genel kurallar, ihtiyaçları mevsimlerle değiştikçe bitkilerin uygun şekilde bakılmasını sağlar.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu