Evde Depolama Fikirleri

Evde depolama fikirleri ile karşınızdayız. Evde dağınıklığa sebep olan küçük eşyaların depolanması, fazlalıkların ortadan kaldırılıp yer açılması bakımından önemlidir.

Yedek battaniye, çarşaf ya da kıyafetler her zaman kullanılmayan ürünlerdir. Bu nedenle bu eşyalar yatak altlarında, vakumlu torbalarda ya da toz geçirmeyen depolama kutularında saklanabilir. Kitaplıklı kanepelerden faydalanarak bu kısımlar depolama alanı olarak kullanılabilir. Yerden tavana kadar raf sistemleri yaptırılabilir ve sık kullanılan eşyalar buralara yerleştirilebilir.

Çocuğunuzun ve diğer aile bireylerinin kullandığı kırtasiye malzemeleri gibi çabuk dağılan gereçleri, bölmeli çekmeceler yardımıyla düzene sokabilirsiniz. Kalemler, ataçlar, makas ve diğer gereçler için yapacağınız her bölme, çalışırken daha pratik olmanızı sağlayacaktır. 

Dolap içi dağınıklığın önlenmesi için dolap içi düzenleme üniteleri ve kutular kullanılabilir. Düzeni sağlamak ve özellikle de irili ufaklı eşyaların toparlanabilmesi için bu ürünler büyük yardımcılardandır.

Televizyon ve DVD kumandası ile CD gibi ürünler, televizyon üniteleri içerisinde saklanabilir. Ünite alımı yaparken derin ve bol çekmeceli oluşuna, alandaki diğer mobilyalar ile uyum gösterip göstermediğine dikkat edilmelidir.

Yatak odasında yeterli alan var ise, buraya bir raf sistemi yaptırılabilir ve kitaplar burada saklanabilir. Kapalı raf sistemi, dağınıklığı büyük ölçüde azaltacağı için kapaklı dolaplardan faydalanılabilir.

Dağınıklık, dolap içi düzenleme üniteleri ve kutular ile giderilebilir. Düzeni sağlamak ve özellikle de irili ufaklı eşyalar için, dolap içi üniteler ve kutular büyük yardımcılardandır.

Ev Eşyası Depolama Araçları

Gardırop

“Gardırop” fazlaca derin olmayan bir elbise dolabıdır. Minimum derinlik 610 mm’dir. 760 mm’den derin olursa dolabın arkasına ulaşmak zor olacaktır. Yandan sürmeli ya da öne açılan kapılarla dolabın her tarafına ulaşmayı sağlayacak şekilde olmalıdır. Dezavantajı, dolap kapaklarının açılması için bir duvar yüzeyi gerektirmesidir.

Yüklük

Gardıroptan daha büyük, içine girilebilecek kadar geniş olan ve daha fazla eşya alan dolaplardır.

Duvar Dolapları

Yüklüğü, rafı ve çekmeceleri olan duvarın içindeki dolaplardır. Duvar dolapları normal olarak 460 mm derinliktedir. Bu derinlik, çok fazla döşeme alanı kullanmadan depolanmış tüm maddelere ulaşmayı sağlar. Bir odada kesinti yaratan dolaplardan kaçınılmalıdır. Bunun yerine genellikle iki yatak odasının arasındaki duvar yüzeyi tamamen dolaplarla kaplanarak kullanılabilir. Kare ya da dikdörtgen şeklindeki odaları daha rasyonel dekore etmek mümkün olabilir. Dolap kapakları kolay ulaşmayı sağlayabilmek için yeterli büyüklükte olmalıdır. Dışarıya açılan dolap kapakları avantaj sağlar ancak yeterli yüzey alanı gerektirir. Dar alanlarda sağa sola kayan sürgülü kapaklı dolaplar tercih edilebilir. Ayrıca dolaplar iyi aydınlatılmalıdır.

Sandık ve Şifonyerler

Bunlar genellikle yatak odalarında bulunan ve yerleri sabit olmayan depolama alanlarıdır. Farklı büyüklükte, raflı ve çekmeceli olabilir.

Oda Bölmeleri

Genellikle bir alanı ikiye bölen, iki taraflı dolaplardır. Bazen döşemeden tavana bazen de daha kısa olabilir. Raf ve çekmecelerle depolamada kolaylık sağlar.

Yataklar

Yataklar tek veya çift kişilik olabilmekte, çeşitli boy ve ebatlarda bulunmaktadır. Yatakların yapıldığı materyaller çok farklılık göstermektedir. Geleneksel olarak çeşitli bitkisel dolgu malzemeleri kullanılabildiği gibi yapay elyaflar da günümüzde yaygın olarak kullanılmaktadır. Yataklar ne çok sert ne de çok yumuşak olmalıdır. Rutubeti ve nemi emmeyen, terletmeyen, sağlam materyallerden yapılmış olmasına ayrıca yatarken beli desteklemesine dikkat edilmesi gerekir.

Banyoda Depolama Çözümleri

Takılarınız, makyaj malzemeleriniz için küçük depolama kutuları yapabilir ve biriken dağınıklığı toplayabilirsiniz. Günlük kullandığınız ojenizi, kreminizi ve makyaj malzemelerinizi cam kavanozlara koyarak lavabonuzun yanına yerleştirebilirsiniz.

Dar ve kullanışsız olduğunu düşündüğünüz banyonuzda, metal aksesuar borularını lavabonuzun yanına sabitleyerek, banyo malzemeleriniz ve havlularınız için fazladan alan kazanabilirsiniz.

Cepli bir fileyi dekoratif askı kancaları ile duvarınıza asarak duş jellerinin, fazla sabunların ve misafir havlularının etrafa dağılmasını önleyebilirsiniz.

Mutfakta Depolama Çözümleri

Çabuk dağılan ve genellikle kaybolan plastik mutfak eşyalarınızı, bölmeli raflara yerleştirin. Tabakları, kâseleri ve kapların kapaklarını ayrı şekilde yerleştirebileceğiniz bölme aparatları, mutfakta daha az zaman harcamanızı sağlayacaktır.

Buzdolabınızı yerleştirdiğiniz bölüm, dolaptan büyükse, aradaki boşluk için raf yaptırın. Rafı her zaman kullandığınız eşyalarla doldurabilirsiniz. Açık bir mutfağa sahipseniz, oturma alanları tasarlayın. Oturma alanlarının alt kısımlarını da depolama için kullanabilirsiniz. Mutfak dolaplarınızı da gardırop gibi düzenleyebilirsiniz. Tavandan tabana kadar yaptıracağınız dolapları, kullanım sıklığına göre ayırdığınız eşyalarla donatın.

Mutfağınız yeterince büyükse ada ünite tercih edebilirsiniz. Ada ünite, hem kullanım açısından, hem de depolama açısında ideal bir seçim olacaktır. Mutfağınız küçükse, derinliği fazla olan tezgâhlarla geniş çalışma alanı yaratın. Mutfakta yemek yemeyi tercih ediyorsanız, duvara monte edilen katlanabilir masaları tercih edin.

Yatak Odasında Depolama Çözümleri

Yatak odanızda ekstra depolama alanı yaratmak için, eşyalarınızı gözden geçirin. Yatak başlığınızı sandıklı başlıklardan seçerek, nevresim ve çarşaflarınızı içine yerleştirebilirsiniz. Sandıklı yatak başlığı, kolay kullanım sağlayacaktır. Evinizdeki merdivenleri depolama alanı olarak kullanın. Merdivenlerin basamaklarını, çekmece sistemi ile fonksiyonel hale getirin. İlk birkaç basamağa çekmece sistemi yaptırarak rahat kullanım sağlayabilirsiniz. Çekmecelerin kolay açılabilir ve kapandığında merdiven kullanımı etkilemeyecek şekilde olmasına dikkat edin.

Yatak odanızdaki tuvalet masası, makyaj malzemeleriniz ve takılarınız yüzünden dağınık görünebilir. Bunu engellemek için, çekmecelere, küçük kapaksız kaplar veya dekoratif kâseler yerleştirin. Küçük fakat derin kâseler kullanırsanız, daha az yer kaplar ve daha çok eşyanızı sınıflandırma fırsatı bulabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu