Ev Taşırken Eşya Kolileme Nasıl Yapılır?

Taşınma sürecini kolaylaştırmak için pratik kolileme yöntemlerini bilmek gerekir. Uygun yöntem ile işlerinizi kolaylaştırabilirsiniz.

Kolileme işleminin az gerekli olanlardan erken başlanarak yapılması zamanın etken kullanılması ve işin kaliteli olması açısından gereklidir. Çünkü kolileme ve toplanma tahmin edilenden daha uzun sürer.

Kolileme

Eşya Kolileme Aşamasnda Dikkat Edilmesi Gerkenler

  • Kolilenecek eşyaların önceliklerini gösteren bir liste yapılmalıdır.
  • Gereksiz ve bir daha kullanılmayacağına karar verilen eşyalar ayrılmalıdır.
  • Yaklaşık kaç tane koli yapılacağı önceden hesaplamalı ve değişik boyutlarda kutular temin edilmelidir.
  • Büyük kutular sonuna kadar doldurulmamalıdır (Ağır olacağı için taşımada güçlüğe neden olabilir.).
  • Kırılabilecek eşyalar balonlu köpüklere sarılarak aralarına gazete kâğıtlarından raflar yapılarak kolilere yerleştirilmelidir.
  • Yastık ve yorganlar kolilenirken lekelenmemeleri için kutuların altına temiz bezler ya da kâğıt mendiller konulmalıdır.
  • Özellikle ağır eşyalar için sert kartondan yapılan kalın ve kaliteli kutular tercih edilmelidir.
  • Kimyasal olarak solunması zararlı eşyalar (boyalar, asetonlar, çamaşır suları vb.) ayrı bir koliye yerleştirilmeli ve bu koli diğer eşyalardan ayrı tutulmalı dır.
  • Her bölüm kendi içerisinde kolilenerek diğer bölümlere geçilmeli, her bir kolinin üzerine hangi bölüme ait eşyaların olduğu yazılmalıdır.
  • Ağır eşyalar yerleştirilirken kolilerin en altına denk gelmesine dikkat edilmelidir.
  • Doğum sertifikaları, evlilik cüzdanı, kira kontratları vb. önemli dokümanlar birlikte kolilenmeli ve güvenli bir yere konulmalıdır.
  • Mümkünse tüm çamaşırlar yıkanıp ütülenerek kolilenmelidir.
Kolileme

Taşınmayı Kolaylaştırın

Taşınılan ilk gün tüm kutuları açmak ve tam olarak yerleşmek mümkün değildir. Bu yüzden ilk gece ihtiyaç duyulabilecek kahve, çay, atıştırmalık yiyecek, birkaç su ve kahve bardağı, su ısıtıcısı, bir iki tabak ve çatal, bıçak, diş fırçası, sabun, pijama, çorap, temiz iç çamaşırı vb. önemli eşyaların olduğu koli ayrıca hazırlanmalıdır.

Taşınılan ilk gün el altında bulunması için fener, ilk yardım kutusu, ağrı kesiciler, kalem, kâğıt gibi diğer şeyler için de bir koli hazırlanmalıdır. Koli yaparken ile eşyaların korunabilmesi, taşınabilmesi, sürüklenebilmesi ve kullanımlarının kolaylaştırılabilmesi sağlanmış olur.

Bakkallardan veya marketlerden alınan kolilerin temizliğine dikkat etmek gerekir. Ecza depolarından temin edilen koliler daha hijyeniktir. Taşınma günü yaklaştıkça tüm kolileri belli bir yerde depolamak taşınma işleminde rahatlık sağlayacaktır. Böylelikle mobilyalar ve diğer ağır eşyaların evden kolay ve kısa sürede çıkartılması mümkün olabilir.

Araca ilk olarak büyük eşyaların yerleşeceği düşünülerek planlama yapılmalıdır. Eşyaları yerleştirirken açarken çekerken ve de tutarken iş eldiveni veya bahçıvan eldiveninin kullanılması uygun olur. Her odanın ayrı bir yerde paketlenmesi ve kolilenmesi gerekir. Her odaya ayrı bir numara veya renk verilmesi ya da etiketlenmesi karışıklığın önlenmesi açısından uygun bir yöntemdir.

Küçük kolilerden başlamak ve etiketlemek eşyaları yerleştirmede kolaylık sağlaması açısından yardımcı olacaktır. Koliler dikkatlice paketlenmeli ve koli bandıyla bantlanarak taşınırken açılma riskine karşı önlem alınmalıdır.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu