Adım Adım Taşınma Hazırlıkları

Yeni bir eve taşınmak keyifli olduğu kadar zahmetlidir. Ev taşıma süreci hem sizin hem de eşyalarınız için yıpratıcı olabilir. Bu süreci kolaylaştırmak mümkün.

Evden ve taşınırken en çok endişelenilen konuların başında eşyaların zarar görmesi gelir. Bunun yanı sıra taşınma sırasında muhakkak unutulan bir şeyler olur. Zaten yıpratıcı olan süreç iyice zorlayıcı bir hal alır.

Oysa planlı davranarak bu süreci kolaylaştırmak ve her şey dört dörtlük yapmak mümkün. Taşınma öncesinde başlayıp taşınma gününe kadar dikkat etmeniz gerekenleri derledik.

Taşınma Hazırlıkları

Taşınmadan 1 Ay Önce

Taşınma gününüz çok önceden belli olur. Bu da hazırlık için önünüzde zaman olduğu anlamına gelir. Taşınma gününden bir ay önce kablolu ve dijital TV yayınlarınızı, telefon hattınızı ve diğer aboneliklerinizi yeni evinize taşımak için başvurun. Belediyeye giderek vergi borcunuz olup olmadığını öğrenin, varsa ödeyin.

Yeni eviniz önceki evinize uzak olabilir. Bu durumda devam ettiğiniz spor salonu, kulüp gibi yerlerle üyelik durumunuzu görüşmeniz gerekir.

Günlük ihtiyacınız olmayan eşyaları (kitaplar, kışlık ya da yazlık giysiler, biblo ve diğer dekoratif objeler vs.) paketlemeye başlayın.

Taşınacağınızı hem eski evinizin, hem de yeni evinizin apartman yönetimine bildirin. Özellikle taşınacağınız apartmanın yönetimine taşınacağınız günü bildirmeniz önemlidir. Taşınma gününüzü hafta içi olarak belirlediyseniz iş yerinizden izin isteyin.

Ev Taşıma

Taşınmadan 2 Hafta Önce

Güvenilir ve iyi bir evden eve nakliyat şirketiyle anlaşın, taşınma koşullarını detaylarıyla görüşün. Bir aksilik çıkmaması için eşyalarınız hakkında detaylı bilgi verin.

Abone olduğunuz dergilere, fatura gönderen banka ve diğer kurumlara adres değişikliğini bildirin. Duvara monte raf üniteleri ve dolapları sökmeye ve paketlemeye başlayın.

Taşınmadan 1 Hafta Önce

Apartman ödemelerinizi yapın. Bir hafta süresince kullanacağınız eşyaları paketleyip kalanları bir kenara ayırın. Eşyaları kolilere türlerine göre yerleştirin. Kolilerin üzerine içlerinde hem ne olduğunu hem de hangi odaya konulacağını yazın.  Kırılacak eşyaların olduğu kolileri belirgin bir şekilde etiketlemeyi unutmayın.

Küçük ev aletleri ve temizlik aletlerini paketleyin. Yeni evinizdeki elektrik, su, telefon ve TV aboneliklerinizi açtırın ya da eski ev sahibinden devralın.

Taşınma Hazırlığı

Taşınmadan 1 Gün Önce

Son gecenizde ve yeni evinizdeki ilk sabahınızda kullanacağınız eşyalarınız haricindeki her şeyi paketleyin. Geride hiçbir şey bırakmadığınıza emin olmak için he yeri kontrol edin.

Taşınma Günü

Tüm paketleri nakliye aracına konmasını istediğiniz sıraya göre dizin. Kırılacak eşyaların bulunduğu kolileri ayrı bir yere koyun. Koliler çıktıktan sonra tüm odalara tek tek bakarak son kontrolleri yapın.

Eşyalar araca taşınırken su vanasını ve elektrik sigortasını kapatın. Anahtarlarınızı apartman veya site görevlisine teslim edin.

Ev Taşırken Yapılan Hatalar

Yeni bir eve taşınmak hem heyecanlı hem de yorucu bir süreçtir. Bu süreci sorunsuz atlatabilmek için iyi bir planlama yapmak gerekir.

Ev taşıma işinin bir kargaşaya dönüşmeyi istemiyorsanız, planlı ilerlemeniz gerekir. Zor ve yorucu süreci kolaylaştırmak mümkün.

Öncelikle yeni evinizin temizlik işlerini halletmeniz gerekir. Eve yerleştikten sonra temizlik yapmazsınız. Her tarafta kutular içinde eşyalar varken bir de temizlikle uğraşmak işleri daha da içinden çıkılmaz hale getirir. Hazır ev henüz boşken baştan sona temizlik yapın.

Ardından eşyaları paketlemeye başlamalısınız. Bunun için gerekli tüm malzemeleri tedarik edin. Yeterli miktarda koli, paket ipliği, makas, tornavida, kontrol kalemi, bolca gazete kağıdı gibi malzemelere ihtiyacınız olacaktır. Eksik malzemeler için zaman harcamak yerine, hazırlığınızı önceden yapın.

Nihayet paketleme kısmına geçebileceksiniz. Paketleme işini odada oda ilerleyerek yaparsanız yeni evinize yerleşirken de sorun yaşamazsınız. Her kutunun üstüne içinde neler olduğunu ve hangi odaya konması gerektiğini yazarsanız işiniz kolaylaşır. Kırılabilecek eşyalar için ayrıca özen göstermelisiniz.

Beyaz eşyaların ve mobilyaların taşınması için nakliyat firmasından yardım alın. Bu eşyalar sürekli değiştirilebilecek türden eşyalar olmadıklarından taşınma sırasında zarar görmemeleri için yeterli özen gösterilmelidir. Yerleştirme sırasında da öncelik büyük eşyalara verilmelidir.

Eski evinizi de temiz bırakmalısınız. Tüm eşyalar taşındıktan sonra evin tüm odalarını dolaşın. Bunların yanı sıra taşınma sırasında akıldan çıkabilecek detaylar vardır.

Ev Taşırken Kaçınılması Gerekenler

Yeterli zaman ayırın.

Taşınma günü belirlendikten sonra iyi bir plana göre tüm işler sırasıyla yapılmalı, yapılacaklar son günlere bırakılmamalıdır. Nakliye firmasını belirleyin, güzergah hakkında bilgi edinin. Hangi saatte gelmeleri gerektiği hakkında bilgi verin.

Yeterince koli edinin.

Paketleme sırasında yeterince kolinizin olmadığını fark etmeniz zaman kaybına sebep olur. Eşyalarınız için yeterli miktarda koliyi önceden temin edin.

Gereksiz eşyaları elden çıkarın.

Lazım olur diye sakladığınız ama hiçbir şekilde kullanmadığınız eşyaları yeni evinize taşımayın. İhtiyacı olan birilerine verin ya da kullanılmayacak durumdaysalar atın.

Gerekli malzemeleri eliniz altında tutun.

Paketleme malzemelerinden günlük ihtiyaçlarınızı gidermenize yardımcı olacak eşyalara kadar gerekli her şey kolayca ulaşılabilir halde tutun. Kalan her şeyi paketleyin.

Eşyaları ayırın.

Eşyaları kafanızdaki yerleşim şekline göre sınıflandırarak paketleyin. Kutuları açtığınızda işler gözünüzde büyüsün istemiyorsanız planlı ilerleyin.

Bu adımları sırasıyla uygulayarak taşınma işlemini hasarsız şekilde atlatabilir, yeni yaşamınıza keyifle başlayabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu