Yaz Sebzeleri

Sağlık açısından beslenme listesini mevsime göre belirlemek doğru olacaktır. Mevsimi dışında yenilen sebzeler doğal ortamda yetişmez, çok lezzetli olmazlar ve gereğinden fazla fiyata satılır. Güzel görünümlerini sağlamak için hormonlarla desteklenirler ki bu da sağlık açısından sakıncalıdır.

Hastalıklara karşı bağışıklık sistemini güçlendirmede insanların bir numaralı destekçisi olan sebzeler, içlerinde bol miktarda vitamin ve mineral barındırırken, içerdikleri antioksidan bileşenler sayesinde vücudun hastalıklara karşı direncini arttırırlar.

Her mevsimin kendine has özellikleri vardır ve her mevsimde farklı sebze yetişir. Sebzeleri mevsimine göre tüketmek onlardan en yüksek seviyede vitamin almamızı sağlar.

Sebzelerin doğru pişirme, kesme, doğrama özelliklerine de dikkat etmeliyiz. Bol miktarda ve taze olarak tüketmemiz de oldukça önemlidir. Lahana gibi sebzeler hazımsızlığa sebep olabileceğinden fazla pişirilmemelidir. Havuç gibi sebzeleri vitamini gitmemesi için irice doğramalıyız.

Yaz Sebzeleri

Mayıs Ayı 

Enginar, bakla, madımak, semizotu, papatya, ebegümeci, domates, salatalık

Haziran Ayı

Enginar, taze patates, taze fasulye, bakla, bezelye, kabak, sivribiber, domates, salatalık, kuzu ıspanak, semizotu, rezene, marul, üzüm yaprağı, taze soğan, taze sarımsak, dereotu, dolmalık biber, çalı fasulyesi

Temmuz Ayı

Domates, salatalık, bezelye, dereotu, kum havucu, taze fasulye,
kuzu ıspanak, kabak, patlıcan, semizotu, sivribiber, dolmalık biber, çalı fasulyesi, barbunya fasulyesi

Ağustos Ayı

Domates, salatalık, patlıcan, dolmalık biber, çarliston biber, sivribiber, taze fasulye, barbunya fasulyesi, kabak, mısır, kırmızıbiber

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu