Hep yeşil kalan çalılar yetiştirmek için gerekli bilgiler

Odunsu ve çok yıllık bitkilerin birçoğu, toprak donmadan dikilmiş olmalıdır. Siz de, her daim yeşil kalan ve yaşayan çalılar yetiştirmek için, sonbahar sonlarında dikim yapın.

Bakım sırasında bazı noktalara dikkat edin:

• Odunsu bitkiler, yeterli su ve besin desteğini alabilmek için, sağlıklı köklere ihtiyaç duyar.

• Fidanlıklarda, ağaçlar ve çalılar, saksıların içinde tutulur. Bu sebeple, kökleri yeterince gelişecek alan bulamaz. Yeni ekilen bitkilerin, yeterli büyüklükte ve sağlıklı gelişebilecekleri bir ortama veya saksıya dikilmesi gerekir.

• Çalı satın alırken, fidanlıktaki türleri gözden geçirin. Satıcıdan da bilgi alabilirsiniz. Bahçenizin ne kadar ışık aldığını ve ısı oranını bilmeniz gerekir. Seçeceğiniz türün, bu şartlar altında yaşayabilmesi önemlidir. Gündüz ve öğleden sonra güneşinin, bahçeye ne kadar geldiği ve bitkinin diğer hassas isteklerini de göz önünde bulundurun.

• Gölgeyi seven çalılar, daha az güneş ve daha çok su isterler. Bu türler, kuru alanları sevmezler.

• Bazı çalılar, ilk bir iki yıl içinde, yeterli olgunluğa erişinceye kadar kuraklığa toleranslı olmalarına rağmen, sağlıklı gelişim için daha çok suya ihtiyaç duyarlar. Kök gelişimleri için, düzenli ve iyi bir sulama düzeni oluşturmalısınız.

• Farklı tür çalıları çok yakın dikmek, hastalık ve zararlı böceklenmeleri hızlandırabilir. Bir çalı hastalandığı zaman, bütün çalılarınız risk altına girer.

• Fidanlıktan, bahçenize uygun çalıyı seçtikten sonra, normal dikim prosedürlerine uyun. Ancak, çalıları çok derine ekmeyin. Kök, toprak yüzeyinin hemen altında olmalıdır.

Bu noktalara dikkat ederek, her zaman yeşil ve sağlıklı kalan çalılara kavuşun.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu