İç Mekan Süs Bitkileri

İç mekan süs bitkileri evleri güzelleştiren ve evde adeta botanik bahçesi oluşturmayı sağlayan çiçeklerdir.

Birbirinden farklı renk, çeşit ve boyutta pek çok süs bitkisi vardır. İşte süs bitkisi çeşitleri:

Çiçekleri Gösterişli İç Mekan Süs Bitkileri

İç Mekan Süs Bitkileri

Bu gruba giren süs bitkileri canlı renklerde ve göze hitap eden çiçeklere sahiptir. Bu bitkilerin yaprakları da dikkat çekicidir. Fakat asıl yetiştiricilik amacı çiçekleridir. Çiçekleri gösterişli iç mekân süs bitkilerinin ısı ve ışık yönünden uygun yerlerde bulundurulması oldukça önemlidir. Aksi takdirde solma, sararma gibi olumsuz durumlarla karşılaşılabilir. Bu bitkilerin çiçeklerinin canlı kalabilmesi için bakım işlemleri mutlak ve zamanında yapılmalıdır. Çiçekleri için yetiştirilen başlıca iç mekân süs bitkileri şunlardır: Atatürk çiçeği, Afrika menekşesi, Açelya, Çin gülü, Gelin duvağı, Kamelya, Küpe çiçeği, Mine çiçeği.

Dekoratif Yapraklı İç Mekan Süs Bitkileri

İç Mekan Süs Bitkileri

Bu gruptaki bitkilerin yaprakları değişik renk ve şekillerde olup oldukça dekoratif görüntüleri vardır. Dekoratif yapraklı iç mekân süs bitkileri yetiştirilirken, genellikle yaprağını dökmeyen türler daha çok tercih edilmektedir. Bu bitkilerin bir kısmı doğal olarak yetişme imkanı olan, fakat iç mekân süs bitkisi olarak yetiştirilebilen bitkilerdir. Örneğin eğrelti otları, doğal olarak ormanlık alanlarda yetişen bir bitki olmasına rağmen iç mekân bitkisi olarak da rahatlıkla kullanılabilmektedir. Dekoratif yapraklı iç mekân süs bitkileri uygun koşullar altında çiçek açar. Fakat çiçekleri, çiçekleri gösterişli iç mekân süs bitkileri kadar güzel, gösterişli ve uzun süreli değildir. Yaprakları için yetiştirilen başlıca iç mekân süs bitkileri şunlardır: Afrika menekşesi, Aşk merdiveni, Aralya, Cezayir menekşesi, Çin kaktüsü, Deve tabanı, Difenbahya, Dua çiçeği, Eğrelti otları, Fil Kulağı, Kala çiçeği, Kauçuk, Kroton, Meksika Palmiyesi, Mum çiçeği, Sütun kaktüsü.

Sukkulent İç Mekan Süs Bitkileri

İç Mekan Süs Bitkileri

Sukkulent iç mekân süs bitkileri, gövde ve yapraklarında su depolayan bitkilerdir. Kaktüsler de bu grupta yer alan bitkiler arasındadır. Kaktüslerin Sukkulent bitkilerden en önemli farkı dikenli yapıda olmalarıdır. Bu dikenler, iğne şeklinde olabildikleri gibi, tüy gibi ince dikenlerin bir araya gelmesinden oluşmuş, diken yastıkları şeklinde de olabilir. Gövdelerinde su depolama özelliklerinden dolayı su ihtiyaçları daha azdır. Yetiştiriciliği yapılan başlıca sukkulent iç mekân süs bitkileri şunlardır: Altıntop, Atlas çiçeği, Aeonium, Kaynana dili, Sabır bitkisi, Saksı güzeli, Sarı sabır çiçeği, Para çiçeği, Yaşlı adam kaktüsü.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu