İstanbul’un Mesire Yerleri
Baharın gelişiyle birlikte doğaya dönme isteği de artıyor. Şehirlerde yaşayanların en büyük özlemlerinden biri de ormanlar. İstanbul’da pek çok mesire yeri bu ihtiyacı karşılamak için ziyaretçilerini bekliyor.
Havaların ısınmasıyla birlikte piknik mevsimi de geldi. Piknik çantaları hazırlanacak, şehirden biraz olsun uzaklaşmak, temiz hava almak ve dinlenmek için mesire yerlerine gidilecek. İstanbul’un çevresinde pek çok mesire yeri piknik için uygun imkanlara sahip.
1. Fatih Ormanı
Şehir merkezine yakındır. 1500 dönüm araziden oluşmaktadır. Günü her saatinde gezilebilir. İçinde kafeterya var. Çocuklar için de çocuk bahçesi bulunuyor.
Nasıl gidilir?
Tesise Maslak Büyükdere Caddesi-Sarıyer yolu üzerindeki Bahçeköy tabelasından 3 km sonra ulaşılıyor. Alt giriş ise Şişli-Ayazağa yönünde.
2. Mehmet Akif Ersoy Mesire Yeri
Sarıyer ve Levent’e yakındır. İçinde oturma alanları ve restoran bulunmaktadır. Bir de mini futbol sahası yer alıyor.
Nasıl gidilir?
Maslak’tan 10, Sarıyer’den ise 7 dakikada ulaşılabiliyor. Tesis Bahçeköy’ün içinden Sarıyer’e inen Çayırbaşı Caddesi üzerinde yer alıyor.
3. Bentler Mesire Yeri
Belgrad Ormanı içerisinde yer alan Bentler bölgesi İstanbul’un havası en temiz olan yerlerindendir. Bentler bölgesi ilkbaharda rengarenk oluyor.
Nasıl gidilir?
Bölgeye Belgrad Ormanları’nın Bahçeköy girişinden hemen sağa dönen asfalt yolu takip ederek ulaşılabiliyor.
4. Fatih Çeşmesi Mesire Yeri
Ahşaptan inşa edilmiş mini kafeteryası, piknik alanları, toprak yolları ve meşe ağaçlarından oluşan 250 dönümlük alanı içerisine kurulmuştur.
Nasıl gidilir?
Bölgeye, Kemerburgaz içinden geçerek Belgrad Ormanları yönünde 6 kilometre gittikten sonra ulaşılıyor.
5. Tayakadın Mesire Yeri
Avrupa yakasının en büyük yeşil alanlarından biridir. Sık çam ve meşe ağaçlarıyla doludurTilki, sincap, şahin gibi yaban hayvanlarına rastlamak mümkün.
Nasıl gidilir?
Terkos Gölü kıyısında bulunan Tayakadın, Gaziosmanpaşa’yı geçtikten sonra sol tarafta yola paralel olarak bulunuyor.
6. Odayeri Mesire Yeri
Meşe, gürgen ve kestane ağaçları ile doludur. Bölgeye çok yakın bir yerde konumlanan köyden yiyecek malzemesi alabilirsiniz. Bölgede küçük göller bulunmaktadır.
Nasıl gidilir?
Odayeri’ne Hasdal-Kemerburgaz-Göktürk’ten sonra İhsaniye Köyü yolunun 6. kilometresindeki Ağaçlı Yolu’ndan ulaşılıyor.
7. Azizpaşa Mesire Yeri
Mesire yeri düzlük ve tepeliklerden oluşmaktadır. Dilerseniz düzlükte piknik yapıp tepelik yerlerde dinlenebilirsiniz. İçinde çim saha ve kafeterya bulunuyor.
Nasıl gidilir?
Azizpaşa, Maslak’tan aşağı inen Cendere yolu üzerinde sağ tarafta yer alıyor. Bölgeye, Hasdal üzerinden Kemerburgaz’a gelip sağa dönerek ulaşabilirsiniz.
8. Arnavutköy Mesire Yeri
Fıstık çamları, geniş düzlükler ve yürüyüş yolları ile şehirleşmenin henüz uğramadığı yerlerden. İçinde sosyal tesisler ve oturma sahaları bulunuyor.
Nasıl gidilir?
Bölgeye Gaziosmanpaşa yoluyla Arnavutköy’e yaklaşıldığında Nokta mevkiinden sola doğru inen asfalt yoldan ulaşılabiliyor.
9. İmrahor Mesire Yeri
Bitki ve canlı türleri ile mavi ve yeşilin birleştiği bir alan. Göl kıyısında yürüyebilir, yürüyüş parkurlarında yürüyebilirsiniz.
Nasıl gidilir?
Bölgeye Gaziosmanpaşa’dan Tayakadın’a giden ana yolun 5. kilometresindeki İmrahor Köyü sapağından stablize yolu takip ederek ulaşılabiliyor.