Kaktüs Saksısı Nasıl Olmalıdır?
Kaktüsler için Ocak-Şubat veya Temmuz-Ağustos ayları, saksılama ya da saksı değiştirmek için uygundur. Kaktüs saksısı nasıl olmalıdır?
Kaktüsün bulunduğu saksının dibine çakıl taşları koyarak suyun saksıda kalmamasını sağlamanız gerekir. Saksı, kaktüse göre çok büyük olmamalıdır ve toprak da aşırı olmamalıdır.
Saksı seçiminde geçirgen yapıya sahip kaktüs toprağının sulaması yapılırken fazla olan suyun dışarı atılması saksı sayesinde olacaktır. Saksının taban kısmında küçük delikler oması bu hususta önem arz eder. Kaktüs toprağı sürekli ıslak kalırsa kökler zaman içerisinde çürür ve bitki zamanla yok olur. Kaktüs toprağı hızlı kuruma gerçekleştirmelidir.
Hızlı kuruyan kaktüs toprakları bu bitkinin kökünün sağlam bir şekilde toprağa tutulmasına neden olacak ve sert yapıda olan kaktüs köklerinin daha dayanıklı olmasına neden olacaktır. Bütün bunları özetleyecek olursak kaktüs toprağı seçimi oldukça önemli olmaktadır. Kaktüs toprağı geçirgen yapıda, kurumayı hızlı yapmalı ve vitamin mineraller bakımından zengin olmalıdır. Kaktüs toprağı her sene değiştirilmelidir. Toprak belli bir süreden sonra içerdiği vitamin ve mineralleri kaybedeceği için toprak değişimine ihtiyaç duyulur.
Kaktüs toprağını verimli hale getirmek için gübreleme de oldukça önemlidir. Kaktüs gübresi kaktüs toprağa dikileceği zaman toprakla karıştırılarak uygulandığında fayda sağlayacaktır. Bu şekilde kaktüs toprağı zengin minerallere sahip olarak kaktüsün çoğalmasına da neden olacaktır. Kaktüslerin bakımları iyi yapıldığında yumrular oluşacak ve kaktüsler çoğalarak gelişecektir.