Kalan Duvar Kağıtları Nasıl Değerlendirilir?

Tadilat mevsimi geldi çattı. Duvarlarınızı elden geçirirken arta kalan duvar kağıtlarını ne yapacağınızı düşünüyorsanız, sizin için harika önerilerimiz var.

Uygulama ve yenileme kolaylığı, dayanıklılığı gibi özellikleriyle yaygın biçimde kullanılan duvar kağıtları, renkleri ve çeşitlerine göre odanın havasını da belirleyici özelliğe sahiptir.

Öncelikle dekorasyonunuza uygun bir suvar kağıdı seçimi yapmalısınız. Odanızda nasıl bir atmosfer yaratmak istediğinize karar vermelisiniz. Duvar kağıdının kenarları düzgün kesilmiş olmalı, kağıt üzerinde kusurlar bulunmamalıdır.

Desen hatası bulunmamalıdır. Temizlik açısından kullanışlı olmalı, kolay temizlenebilmelidir. Sağlıklı materyallerden üretilmiş olmalıdır. Islatılarak sökümü mümkün olmalıdır. Çok parlak ve kuvvetli renkler, tek bir duvarda ya da kolonda kullanılmayacaksa seçilmemelidir.

Jake Curtis
Görsel: Jake Curtis/IPC Images

Duvar Kağıdı Çeşitleri

  • Simplex duvar kağıdı: Tek kat birinci hamurdan üretilir. Renk ve desen baskısı yapıldıktan sonra yüzeyine genel ve hafif bir gofraj uygulaması yapılır. Dayanıklılığı diğer duvar kağıtlarına göre düşüktür.
  • Emboss duvar kağıdı: Çift kat birinci hamurdan üretilir. Desenlere kabartma vermeye imkan tanır. Dayanıklı bir alternatiftir.
  • Vinil duvar kaplaması: En yaygın olarak kullanılan duvar kağıdı tipidir. Üstü PVC kaplıdır. Desenlere kabartma vermeye imkan tanır. Uygulandıktan sonra ek yerleri belli olmaz. Temizliği kolaydır. Güneş ışınlarına ve diğer dış etkenlere karşı dayanıklıdır.
  • Boyanabilir duvar kağıdı: Vinil esaslıdır. Defalarca boyanabilme avantajına sahiptir.
  • Cam tekstili: İnce cam ipliklerinin fırınlanıp, kumaş gibi dokunması ile üretilir. Uygulama öncesinde detaylı zemin hazırlığı gerektirir.
  • Tekstil duvar kağıdı: Üst yüzeyleri tekstil ile kaplıdır. Sunduğu renk ve doku çeşitliliği ile dikkat çekici bir dekorasyon ürünüdür. Akustik açıdan avantajlıdır.
  • Tekstil tabanlı vinil: Tabanı tekstilden, dış yüzeyi ise PVC’den imal edilir. Otel, restoran, mağaza gibi yoğun kullanıma maruz kalan mekanlar için idealdir. Son derece dayanıklıdır. İlk yatırım maliyetleri yüksektir.

Peki tadilattan arta kalan duvar kağıtları ne olacak? Elbette muhteşem birer dekorasyon öğesine çevirebileceğiniz bu kağıtları atmayıp değerlendirmelisiniz. Ufacık bir parça bile işe yarar.

Kalan Duvar Kağıtlarını Değerlendirme Sanatı

1. Eski bir abajuru duvar kağıdı parçasıyla kaplayabilirsiniz. Abajurun çevresini aynı boyutlarda keseceğiniz duvar kağıdı ile sarın, işte bu kadar kolay.

thisoldhouse
Görsel: thisoldhouse.com

2. Eskidiği için atmayı düşündüğünüz dolabı kalan duvar kağıtları ile kaplayabilirsiniz. Üstelik vintage sevenler için de bire bir.

whimsicalmomentsboutiqueblog
Görsel: whimsicalmomentsboutiqueblog.blogspot.com

3. Orta sehpanıza yeni bir hava katmak istiyorsanız, kalan duvar kağtıları tam da ihtiyacınız olan malzemedir.

bhg
Görsel: bhg.com

4. Özellikle de açık renklerde duvar kağıtlarınız varsa, bunları çekmece içlerini kplamak için kullanabilirsiniz.

goodhousekeeping
Görsel: goodhousekeeping.com

5. Kalan duvar kağıdıyla yatak odanızın bir bölümünde dekoratif çalışma yapmaya ne dersiniz? Üstelik tüm duvarı kaplamaktan kolay.

apartmenttherapy
Görsel: apartmenttherapy.com

Kalan duvar kağıtlarını atmak yerine dekorasyonunuzun çeşitli aşamalarında değerlendirerek fark yaratabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu