Kara Tahtanın Ev Dekorasyonunda Kullanımı
Sürekli notlar alıp, düşüncelerini, tasarımlarını yaşam alanına yansıtmak isteyenlerin çok seveceği bir fikir: Dekorasyonda kara tahta.
İç dünyanızı, duvarlarınıza, dekoratif objelerinize kısacası yaşam alanınıza yansıtmanın eğlenceli yolu kara tahta kullanımıdır. Kara tahtayı, objelerle, yüzeylerle bütünleştirmenin pratik yöntemi, kara tahta boyası ile boyayıp kurumasını beklemektir. Ev dekorasyonu için sıra dışı bir fikir de kara tahta kullanımıdır.
Kara Tahta Boyası Nerelerde Kullanılabilir?
Kara tahta boyasının hemen her yüzeyde uygulanabilir olması, yaratıcılığın sınırlanmasını da engelliyor. Yaratıcılığınıza ve el becerinize göre yapabileceklerinizi kendiniz belirleye bilirsiniz. Eskiyen ya da görüntüsünden sıkıldığınız objelere farklılık katmak, odanızda düşünce köşesi oluşturmak, çocuğunuzun yaratıcılığının gelişmesi ne yardımcı olmak, mutfak, çalışma odası gibi alanlarda organizasyonu sağlamak, kişisel eşyalarınızı kendinize özgün kılmak gibi daha nice fikir üretebilirsiniz. Örneğin;
- Eski görünen ama hala kusursuz çalışan buzdolabının yenisini almak yerine, yüzeyini kara tahta boyası ile boyayarak sıra dışı bir tasarım ortaya çıkarmış olursunuz. Üzerinde günün menüsüne, alışveriş listesine ya da kişisel notlara yer verebilirsiniz. Buzdolabının kendi renginden memnun olup, bu fikri beğenenlerdenseniz bir yanını ya da kapağının küçük bir bölümünü boyayarak da değişiklik yapabilirsiniz.
- Yatak odanızın ya da çalışma odanızın duvarlarından birini kara tahtaya dönüştürmek de oldukça sıra dışı bir fikir değil mi? Duvarınıza dilediğinizce not alıp, çizim yapmanın keyfine varabilirsiniz.
- Yapışkanlı etiketi dilediğiniz şekilde kesip, kara tahta boyası ile boyayıp, kavanozunuza ya da kapağına yapıştırın. Böylece dilediğiniz zaman kavanozunuzun ismini değiştirebileceksiniz. Hem de şık görünüşten ödün vermeyerek.
- Antrede bulunan boş bir duvarı kara tahta boyası ile boyayıp, üzerinde çocuğunuzla birlikte resim yaparak eğlenceli vakit geçirebilirsiniz ya da yaratıcı çizimlerle dekoratif hale getirebilirsiniz.
- Eskiyen mutfak dolaplarını tamamen kara tahta boyası ile boyayarak hem yenileme işlemi yapmış, hem de mutfağın havasını baştan aşağı değiştirmiş olursunuz.
- Büyük bir çerçeveyi ya da tabloyu yine kara tahta boyası ile boyayıp bir duvara asarak klasik bir kara tahtaya sahip olabilirsiniz.
- Çalışma masanızın üzerinde birbiri ile uyumsuz olan kalemlik, notluk, bardakaltlığı, resim çerçevesi gibi eşyalarınızı da kara tahta boyası ile boyayarak kombinleyebilirsiniz. Hatta çalışma masasının hemen karşısında ya da arkasındaki duvarın küçük bir bölümünü de bu gruba dahil edebilirsiniz.
Kara Tahta Boyası ile Boyama İşlemi Nasıl Yapılır?
Kara tahta boyası ile boya yapmanın bazı püf noktaları vardır. Metal, plastik, kağıt, tahta, cam gibi hemen her yüzeye uygulanabilen kara tahta boyası ile boyama yaparken en iyi sonucu alabilmeniz için mutlaka iki kat boyama işlemi yapmalısınız. Ancak ikinci katı sürmeden birinci katın kuruduğundan emin olun. Aksi halde birinci katın yüzeyden sıyrılmasına sebep olabilirsiniz. Birinci katı enine boyadıysanız, ikinci kat boyama işlemini cismin boyuna yönde yapmalısınız. Birinci katı da ikinci katı da boyarken, fırça darbeleri sürekli aynı yönde, yani birinci katı boyarken enine doğru darbeyle başladıysanız birinci katın tamamını bu yönde olmalı . İz bırakmaması için yumuşak kıllı fırça ya da rulo kullanmalısınız. Boyanın sulandırılması da kesinlikle doğru değildir. Bu, boyanın cisme kara tahta özelliği vermesine engel olur.
Yeşil, koyu yeşil, turuncu, bordo, açık mavi, siyah gibi çeşitli renk seçeneklerine ve tonlarında alternatifleri olan kara tahta boyasını hangi alanda olursa olsun, uygulandığı bölgeye hareketlilik katacaktır. Siz de uygulama alanları bularak, dekorasyonunuzda sıra dışı bir görünüm elde edebilirsiniz.
daha sonra