Kış Aylarında Çiçek Bakımı
Hava değişimleri çiçekleri olumsuz yönde etkileyebilir. Çiçeklerin kış mevsiminde de sağlıklı olabilmesi için özenle bakılması gerekir.
Saksı çiçekleri, havaların soğumasıyla birlikte daha yavaş büyümeye başlar ve sonbahar – kış aylarında uyuma dönemine girerler.
Eğer sobalı bir evde yaşıyorsanız çiçeklerinizin bulunduğu ortamdaki ısıyı sabit tutmaya özen göstermelisiniz. Odanın fazla ısınması ve soğuması engellenmelidir. Sobalı evlere nazaran kaloriferli evlerde ısı değişimi fazla olmadığından saksı çiçekleri soğuk havadan daha az etkilenir.
Yalnızca ısıya değil çiçeklerin sulama şeklinde de özen göstermek gerekir. Çiçekler kış mevsiminde mümkün olduğunca az sulanmalıdır. Eğer çok su isteyen bir çiçeğiniz varsa, onun da sulama aralığını değiştirmelisiniz.
Bunların dışında çiçeklerin bulundukları yer de önemlidir. Kış mevsiminde çiçeklerin yerleri değiştirilir. Fakat bir çiçek bulunduğu yeri sevmişse, yerinin değişmesi onu olumsuz etkileyecektir. Bu sebeple mevsimden mevsime yerinin değiştirilmemesi gerekir. Çiçeklerin gövdesi ve yaprakları bulunduğu konuma göre geliştiğinden, yerinin değişmesi durumunda yeni çevreye uyum sağlamakta zorlanabilir. Bu durumda da yaprakları sararıp dökülmeye başlar.
Kış mevsiminde çiçeklerin bulunduğu ortamın daha az nemli olmasına dikkat edilmelidir.
Yerinin değiştirilmesi haricinde, çiçeğin bulundu saksının değişmesi de çiçeği olumsuz etkileyebilir. Saksız değişimi yalnızca ilkbahar aylarında yapılmalıdır.
Pratik Çiçek Bakımı Önerileri:
- Bulunduğunuz ortamı havalandırmak istediğinizde çiçeğinizin cama yakın olmadığından emin olun.
- Çiçeğinizi soğuk suyla sulamayın.
- Çiçeklerin de insanlar gibi soğuktan etkilendiğini unutmayın.
Siz de bu bilgiler ışığında çiçeklerinizi kışın olumsuz etkilerinden koruyabilirsiniz.
çiçekler çok guzel bunlarda nasıl satın ala bılırı
Merhaba Nevzat Bey,
Yazıdaki çiçekler menekşe. Çiçek satan yerlerden bu adla alabilirsiniz.