Kombi Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Evinize kombi seçerken, güvenlik ile ısınma özelliklerini göz önünde bulundurmalı ve evin boyutlarına, şekline göre karar vermelisiniz.

Kombiler sessiz çalışır, az yer kaplar ve kolayca taşınabilirler. Kombi kullanımında sıcak su için ayrı bir ekipmana ihtiyaç duyulmaz.

Bacalı ve hermetik kombiler; havalandırma boşluğuna, merdiven sahanlığı ve asansör boşluklarına monte edilemezler. Evdeki bacalı kombiler için yatak odası, banyo ve WC’ler uygun değildir. Hermetik kombiler ise ancak atmosfere cephesi olan mahallere yerleştirilebilirler.

Kombi seçiminde üç önemli kritere dikkat etmeniz gerekir; evin metrekaresi, bulunduğu yön ve bulunduğu kat. Kombi seçimi yapılacağı zaman, evin metrekaresi, bulunduğu kat ve bulunduğu yön olmak üzere üç önemli konuya dikkat edilmesi tavsiye edilir. Bunun yanı sıra bir evi kombiden ziyade radyatörler ısıtır. Bu nedenle, kombiden alınan ısıl değerle radyatör ısıtılabilsin diye, düzgün radyatörlerin seçilmesi de önerilir.

Çevresi komple açık müstakil evlerde ısı kaybı fazla olur. Bu tarz evlere,  yoğuşmalı ya da normal kombilerin büyük kapasitelileri önerilir.

Kombinin yanı sıra, radyatörlerin doğru seçilmesi de evin ısınmasını etkiler. 80-90 metrekare evler için, 17 bin kilokalorilik kombiler, 90-150 metrekarelik evler için 20 bin kilokalorilik kombiler, 150 metrekare ve üzeri evler için 24 bin – 36 bin kilokalori arası kombiler uygundur.

Müstakil evler için, şartlar biraz farklı olabilir. Zira müstakil evlerin çevresi komple açıksa, bu ısı kaybına neden olabilir. Bu yüzden, müstakil evlerde kombi seçimi kadar, evin nasıl yalıtıldığı da önemlidir. Müstakil evlerde yoğuşmalı kombiler ya da normal kombilerin büyük kapasiteleri kullanılabilir. Evinize kombi seçerken, güvenliğinizi ve ısınma özelliklerini göz önünde bulundurun.

Kombi Çeşitleri

Bacalı kombi: Yanma sırasında gereken oksijeni ortamdan sağlayıp oluşan atık gazı da baca vasıtasıyla dışarı atarlar. Bu sebeple bu tip kombilerde baca bakımı ve ortamın havalandırılması çok önemlidir.

Hermetik kombi: Yanma sırasında gerekli olan hava fan kiti ile dışarıdan alınır ve oluşan atık gaz aynı sistemle dışarı atılır. Genellikle bacası uygun olmayan binalarda kullanılır.

Yoğuşmalı kombi: Turbo eşanjör sistemi ile atıkgaz sıcaklığı düşürülerek yanma sonucu oluşan su buharının enerjisi sisteme geri kazandırılır.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu