Küf Lekesi Nasıl Çıkar?

Küf lekesi sıcak, nemli, karanlık ve az havalandırılan ortamlarda olur. Küf lekesi sadece temizlikle giderilmez. Küf oluşan yüzey küften tamamen arındırılmalıdır. Genellikle rutubetli alanlarda oluşan küf lekesini kolaylıkla çıkarabilirsiniz.

Nemli giysilerde, döşeme kumaşlarında, halılarda ve küvette küf oluşabilir. Küf temizliğinden önce küf oluşumu engellenmelidir. Küf oluşabilecek tüm yerler temiz tutulmalıdır. Küf lekesi oluşa yerler de küften arındırıldıktan hemen sonra bir daha küf oluşumu engellenmelidir.

Oluşan küf lekesi, özellikle ev ortamında, kötü bir görüntü oluşturur. Oysa küf lekelerini çıkarmak, oldukça kolay. Öncelikle 1 kutu gliserin alın. Aldığınız gliserini bir beze sürerek, küfün oluştuğu alanları silin. Eğer küf lekeleri hala çıkmadıysa, bu işlemi bir kez daha tekrarlayın. Böylece küf lekelerinin kolaylıkla kaybolduğunu göreceksiniz. Gliserin yardımıyla, küf lekelerini ortadan kaldırabilirsiniz.

Kıyafetten Küf Lekesi Nasıl Çıkar?

Giysideki küf lekesinin fazla kısmı yumuşak bir fırça yardımıyla temizlenmelidir. Beyaz giysileri klorlu bir ağartıcı ile temizleyebilirsiniz. Bir yemek kaşığı klorlu ağartıcı ile bir bardaki suyu karıştırın. Hazırladığınız karışımı beyaz giysideki küflü bölgeye uygulayın. Giysiyi hafifçe çitileyin. Son olarak giysiyi yıkama talimatına uygun olarak yıkayın.

Koyu renkli giysiler için ağartıcı özellikli temizleme malzemesi kullanılmamalıdır. Koyu renkli giysideki küf lekesinin fazlasını fırça yardımıyla alın. Ardından lekenin üzerine limon suyu dökün. Ardından üzerine tuz dökün. Giysiyi güneşte kurumaya bırakın. Ardından giysiyi yıkama talimatına uygun olarak yıkayın.

Halıdaki Küf Lekesi Nasıl Çıkar?

Halıdaki ve koltuktaki küf lekesi fırçalanarak belli ölçüde çıkarılır. Ardından halıdaki leke elektrikli süpürge ile süpürülür. Bu işlemden sonra süpürgedeki çöp torbası atılmalıdır. Ardından bir bardaki suya bir yemek kaşığı ağartıcı içermeyen deterjan koyun. Hazırladığınız karışımla küflü bölgeyi silin. Ardından halıyı mümkün olduğunca az su ile durulayın. Son olarak da halıyı güneşte iyice kurutun.

Banyodaki Küf Lekesi Nasıl Çıkar?

4.5 litre su ile 1 bardak klorlu ağartıcıyı karıştırın. Temizliğe başlamadan eldiven giyin. Ardından hazırladığınız karışımla fayans döşeli duvarları ve zeminleri fırça yardımıyla ovarak temizleyin. Temiz suyla durulayın ve tüm yüzeyleri temiz bir bezle kurulayın. Son olarak banyoyu havalandırın.

Derzlerdeki küf lekesi için de aynı karışımı kullanabilirsiniz. Bunun yanı sıra klorlu ağartıcı yerine beyaz sirke de kullanabilirsiniz. Temizlik için de eski bir diş fırçası işe yarayacaktır. Eğer küf lekesi derzin altına geçmişse temizlik etkili olmayacaktır. Derzleri yenilemek gerekir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu