Küvet ve Banyo Temizliği Nasıl Yapılır?

Küvet ve duş teknesi kişisel temizliğin yapıldığı yerlerdir. Temizlik sırasında küvet ve duş teknesine çıplak tenle temas kurulduğu için sağlık açısından bu alanların temizliği oldukça önemlidir.

Banyoda hijyeni sağlamak ve kayma, düşme gibi olası ev kazlarından korunabilmek için banyo temizliğinin düzenli ve doğru şekilde yapılması gerekir. Bataryalar, duş fıskiyesi, gider deliği, gider tıpası ve tapa bakteri üremesi için uygun alanlardır. Bu sebeple temizliğe dikkat etmek gerekiyor.

Temizlik araç ve gereçleri

Eldiven, sünger, bez, fırça, ovucular, sıvı temizlik malzemesi.

Küvet ve duş teknesi ile aksesuarlarının arızası öncelikle arıza giderilmeli, ardından temizlik yapılmalıdır.

Öncelikle kullanılmış sabun, şampuan gibi malzemeler başka bir yere konmalıdır. Tıkalı giderler açılmalı, kimyasal malzeme kullanılacaksa maske takılmalıdır.

Hijyen kuralları

  • Küvet ve duş teknesi temizlendikten sonra kaba ve yağlı kirlerin çözülmesi, deterjanın akıp gitmesi için sıcak su ile çok iyi durulanmalıdır.
  • Durulanan küvet ve duş teknesi çok iyi kurulanmalıdır.
  • Gider deliğinde toplanan saç, kıl vb. gibi atıklar kesinlikle alınmalıdır.
  • Klozet ve bide temizliğinde kullanılan fırça, sünger, kurulama bezleri küvet ve duş teknesi temizliğinde kullanılmamalıdır.

Banyo temizliği

Banyo temizliği sırasında farklı alanlar için farklı temizleyiciler kullanmanız gerekebilir. Bu temizleyicilerin birbirine karışmamasına özen gösterin.

Temizliğe duşakabin veya küvetten başlamalısınız. Öncelikle duşakabinin camlarını silin. Temizliği hemen duştan sonra yaparsanız buhardan dolayı kirler yumuşamış olduğundan işiniz daha kolay olur.

Islak duşakabin camlarına banyo için özel üretilmiş kireç çözücü spreyi sıkın ve 5 dakika bekleyin. Ardından mutfak süngerinin sert kısmıyla çok bastırmadan ovalayın. Duş başlığı ile su sıkıp bir yandan da süngerin yumuşak yüzeyiyle ovalamaya devam edin. Böylece tüm kalıntılar akıp gidecektir .

Camları kuru bir bezle kuruladıktan sonra araba camları için üretilmiş yağmur kaydırıcı spreyden sıkıp tekrar kurulayın. Bu sprey suyun cama tutunmasını engelleyip leke ve kireç oluşumunu önleyecektir.

Küvet ve duş teknesi için çamaşır suyu kullanabilirsiniz. Çamaşır suyunu birkaç yere döküp fırça ile fırçalayın ve bol su ile durulayın.

Duş başlığı, armatür ve benzer yüzeylerde de çamaşır suyu kullanabilirsiniz. Armatürün etrafındaki kireç lekeleri için de yine kireç sökücü sprey işinize yarayacaktır.

Duşakabin veya duş teknesinin kenarlarında küf lekeleri varsa, yarım su bardağı limon tuzunu 2 su bardağı suyun içinde eritip küflü bölgeleri bu karışıma batırdığınız bir pamukla silin.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu