Lamine Parke Nasıl Seçilir?
Lamine parke; kullanıma hazır, uzun ömürlü, dayanıklı bir parke türüdür. Genelde alttan ısıtmalı mekanlarda tercih edilir.
Lamine parkeler, fabrika ortamında işlenmiş, üst tabakasında boya, film tabakası olmayan gerçek ağaç desenli parkelerdir.
Lamine parke sistre edilip cilalandığından dolayı döşeme yapılırken yeniden cilalanmaya ve sistrelenmeye gerek yoktur. Sesi yutarak yalıtım sağlar. Bu da tercih edilme sebeplerinden biridir.
Lamine Parke Seçimi
Avantajları
Çeşitli model ve renklerde üretilen lamine parkelerden dilediğinizi görsel zevkinize göre seçebilirsiniz. Vernikli meşe, renkli meşe, doğal meşe, döşeme meşe gibi çok çeşit lamine parke bulunmaktadır. Öncelikle seçimi görsel algınıza göre yapmalısınız.
Lamine parkeyi nerede kullanacağınızı düşünün. Ofis için daha koyu renkler tercih edilmeliyken, ev için daha açık renkli olanlar tercih edilmelidir.
Özellikle apartman dairelerinde ses sorun olabilmektedir. Çocuğunuz evde hoplayıp zıplarken alt komşunuzdan şikayet gelsin istemiyorsanız lamine parke tam da size göre. Bunun yanı sıra eşsiz bir yalıtım malzemesi olduğundan, zemini sıcak tutmak istiyorsanız da tercihinizi lamine parkeden yana kullanabilirsiniz.
Lamine parke sudan etkilenir. Bu sebeple zemin aşırı nemliyse lamine parke eviniz için doğru bir seçim olmayabilir. Özellikle denize sıfır evlerde sorun olabilir. Yine de lamine parke almak istiyorsanız yüzer sistem kullanmanız gerekir.
Alırken malzemelerin birbiriyle tam olarak birleşip birleşmediğini kontrol edin. Aralarda boşluk kalıyorsa işçiliği iyi değildir. Almadan önce muhakkak uygulama yapın.
Parkenin üzerindeki cilanın kalitesini kontrol edin. Eğer ürünün cilası iyiyse çizilmeye karşı daha dayanıklıdır. Satıcıya ne tarz bir cila kullandığı, cilanın yerli mi ithal mi olduğu, kaç kat cila uygulandığı sorulabilir. Lamine parkelerde genelde UV tekniğiyle cila uygulanmaktadır.
Dezavantajları
- Kolayca çizilebilir.
- Laminat parkeye göre daha pahalıdır.
- Altına şilte döşenir. Bakım gerektirir.
- Uzun süre kullanılmayınca genleşip kabarabilir.
Bu özelliklere dikkat ederek eviniz için doğru seçimi yapabilirsiniz.