Mangalda Mısır Pişirmenin Püf Noktaları

Mangalda mısır pişirmek satın alma sürecinden başlayıp, çeşnilendirmeye kadar uzanan, eşsiz bir yaz ziyafeti halini alabilir.

Yaz mevsiminin vazgeçilmezlerinden biri olan mısırı, suda haşlayabileceğiniz gibi, mangalda da pişirebilirsiniz. Özellikle yazın keyfini çıkarmanın yollarından biri olan mangal sefasında, leziz mısırlar pişirebilmeniz için bazı püf noktalara özen göstermeniz yeterli olur.

 Satın alırken:

Mısır satın alırken, mümkün olduğunca yeni toplanmış olmasına dikkat etmek gerekir. Mısırın kabukları yeşil ve sert, ucu ise hafif ıslak ve sarımtırak olmalı. Elinizi mısırın üzerinde gezdirin; mısır sıkı ve dolgun olmalı.

Mısırın kabukları:

Mısır kabuklarını soymak ya da üzerinde bırakmak tamamen tercihinize bağlıdır. Kabukları soyulmuş br mısır, mangalda enfes bir şekilde izlenir ve daha yoğun bir füme tadına kavuşur. Alternatif olarak, mısırları kabuklu halde su dolu bir kapta yaklaşık 15 dakika bekletin. Bu şekilde bütün olarak mangalda pişirdiğiniz mısırlar da buharın içeride daha uzun süre kalmasından dolayı, buharda pişirilmiş gibi lezzetlenecektir.

Mangalda pişirirken:

Mangalın iyi derecede harlanmış olmasına özen gösterin. Eğer mısırın kabuklarını ayırdıysanız, mısırları zeytinyağı ile fırçalayın. Tereyağ kullanmayın çünkü yanabilir. Mısırlar kabuksuz ise 10 dakika, kabuklu ise 15 dakika kadar pişirin. Pişirme esnasında mısırları sık sık çevirin ve mangalın ızgaralarına paralel olduklarından emin olun.

Çeşnilendirin:

Mangalda mısırınızı damak tadınıza göre sade yiyebilir ya da tuz ve karabiber ile çeşnilendirebilirsiniz. Mısırı çeşnilendirmek için hazırlayabileceğiniz farklı çeşniler deneyebilirsiniz.

Tereyağ, tuz ve karabiber ile geleneksel bir çeşni deneyebilirsiniz. Mayonez, peynir ve kırmızı biber ile farklı bir tat yakalayabilirsiniz. Yoğurdu limon ile karıştırabilirsiniz. Uzakdoğu tadı için soya sosu, bal ve susam çekirdekleri ile bir çeşni hazırlayabilirsiniz. Mısırı tatlandırmak için tüm bu malzemeleri ayrı ayrı ya da birlikte, farklı kombinasyonlarda deneyebilir, ağız tadınıza en uygun çeşniyi keşfedebilirsiniz.

Afiyet olsun.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu