Manolya Çiçeği Bakımı
Manolya çiçeği hemen her mevsim yeşil kalabilen bir çiçek olduğu için bahçenizi ve evinizi her daim renklendirir. Manolya çiçeği bakımı nasıl yapılır?
Manolya bitkisi, derine giden, yaygın bir kök sitemine sahiptir. Gelişim döneminde sık sık sulanması gereken manolya, nemli, mineral bakımından zengin, derin ve gevşek yapılı bir toprakta yetiştirilmelidir. Ilıman bölgelerde sağlıklı gelişim gösterir. Manolyanın ekileceği alan, güneşli ya da yarı gölge olmalıdır.
Manolya her mevsim yeşil rengini koruyabilen bir çiçektir. Mayıs – ağustos aylarında çiçeklenir. İri ve gösterişli çiçekleri sarı, beyaz, kırımızı ve mor renginde olabilir. Hoş bir kokuya sahiptir. Kaba yaprakları vardır, ve yaprakları oval şeklindedir ve derimsi bir yapıya sahiptir. Manolya ılıman iklimleri sever. Manolya çiçeğinin üretimi aşı ya da tohum yoluyla yapılır. Manolyayı büyük bir saksıda yetiştirdikten sonra kökleri ile bahçenize yetiştirebilirsiniz.
Toprak: Kestane toprağı ile normal toprak karışımında sağlıklı yetişir. Nemli, gevşek, derin ve besine nemli toprakları sever. Kirece karşı hassassız. Bu yüzden toprağının kireçli olmamasına özen göstermelisiniz.
Gübre: Manolyaya potasyumlu gül gübresi verebilirsiniz. Bu gübre aynı zamanda manolya çiçeğinin coşmasını sağlar. Kökleri yüzeysel olduğu için, çapalanmaktan pek hoşlanmaz.
Isı: Ilıman iklimleri sever. Yetiştirildiği ortamın ne çok sıcak, ne de çok soğuk olmamasına özen göstermelisiniz. Deniz soğuğundan hiç hoşlanmaz. Manolyayı kışın muhafaza etmelisiniz.
Işık: Güneş alan yerlerde konumlandırmalısınız. Eğer evinizde manolya çiçeği yetiştiriyorsanız, yaz aylarında cam kenarları manolya için uygun yerlerden biridir.