Marimoyla Tanışma Vakti

Marimo, bizdeki adıyla yosun topu, aslında yosun olmayan bir alg türüdür. Alg ise fotosentez yapabilen, kendi besinini üreten, kökleri ve yaprakları olmayan, sucul bir canlı türüdür.

Marimo

Marimolar Japonya’da Akan Gölü ve İzlanda’da Myvatn Gölü’nde yaşamaktadırlar. Pamukta fasülye yetiştiren bir nesil için oldukça sevimli canlılardır. Öğrenci evleri için de doğaya gitme isteğini karşılayabilecek niteliktedirler.

Marimo bakımı nasıl yapılır?

Marimolara fanuslarda dinlendirilmiş musluk suyunda bakılabilirler. Suyunu her hafta değiştirmeniz gerekir. Arada bir musluğun altında yıkayın ve avucunuzda şeklini bozmayacak şekilde sıkın. Marimoları fanusa sürekli aynı yeri altta kalmayacak şekilde, yönünü değiştirerek koyun. Yıkamayı ve suyunu değiştirmeyi ihmal etmemelisiniz.

6311798763_c7c8b04d2a_b

Marimolar sıcağı sevmezler, suyu serin olmalıdır. Yazın fazla sıcağa maruz kalırlarsa bir süre buzdolabına koyabilirsiniz. Doğrudan güneş ışığına maruz kalmamalıdırlar.

Yılda yarım santim kadar büyürler, 40 santime kadar ulaşabilirler. Marimoları bitki satışı yapan akvaryumcularda bulabilirsiniz.

Marimoları balıklarınızın akvaryumuna da koyabilirsiniz. Fakat suyun sıcaklığı ya da kirli olması marimoların ölmesine sebep olabilir. Üstelik bitki yiyen bir balığınız varsa marimonuzu da yiyecektir. Bu sebeple marimoyu türdeşleriyle bir arada tutmanız daha doğru olur.

Eğer rengi kahverengileşmişse marimonuz hastalanmış demektir. Onu yıkayın ve suyuna biraz tuz atın. Tekrar hatırlatalım, güneş ışığına maruz kalmamalıdır.

Marimonuzu mutlu etmek istiyorsanız, fanusuna küçük havalandırıcılardan takın, su hareketleneceğinden marimonuz da mutlu olur.

Öğrenci evlerinin diğer vazgeçilmezleri için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu