Misafir Odası Dekorasyonu Nasıl Olmalıdır?
Misafir odası dekorasyonu konuklarınızı rahat ettirmek için önemli. Evinize sürekli misafir geliyor ve misafirlerinizi rahat ettirmek istiyorsanız onlar için özel bir oda hazırlayın.
Yaz tatili yaklaştı, bayrama da az kaldı. Siz de evinizde sıkça misafir ağırlayanlardansanız misafirlerinizi rahat ettirebilmek için onlara özel bir alan oluşturabilirsiniz.
Misafir Odası Dekorasyonu
Misafir odası için, konfor, depolama ve ulaşılabilirliği ön planda tutun. Yatağın üzerine cibinlik ekleyerek, misafirlerinize konforlu ve dekoratif bir mekan hazırlayabilirsiniz. Katlanabilir paravan ile uyku alanını daha rahat hale getirebilirsiniz.
Aydınlatma için, loş ışık veya mumları tercih edebilirsiniz. Misafir odası için, masa veya komodinin üzerine çiçek koymayı unutmayın. Odayı daha sıcak ve şık gösterecektir.
En rahat misafir odaları, açık renkli olanlardır. Misafirliğe gelen kişiler, temizlik hissi veren açık renklerle kendilerini daha rahat hissederler. Siz koyu renklerden hoşlansanız da, misafir odasını mümkün olduğunca açık renklerle dekore edin.
Duvarlarınızda krem rengi, beyaz gibi tonları tercih edebilirsiniz. Döşeme ve halınızda ise, kahve ve krem renklerinin karışımı ile odanızı renklendirebilirsiniz.
Mümkünse misafir odasının banyosu da olmalıdır. Ancak bu mümkün değilse bile, misafir odası seçerken, banyo ve tuvalete en yakın oda tercih edilmelidir. Misafirleriniz evin yabancısı oldukları için, banyoya giderken çekinebilirler. Odalarına yakın bir banyo, onları daha rahat hissettirir.
Misafir odası dekorasyonunda, dönemsel değişiklikler de yapabilirsiniz. Örneğin, yılbaşına özel bir dekorasyon, yeni yıl tatilinde evinize gelecek misafirler için, özel bir sürpriz olacaktır.
Misafir odasında kıyafet dolabı, ayna, televizyon gibi şahsi kullanım için gerekli eşyalar bulundurmanız gerekir. Misafirleriniz evinizde kalırken yabancılık çekmemelidir.
Konuklar için özel bir giysi dolabı olmayabilir. O zaman, duvar kancaları ya da kapı askılıkları kullanılabilir. Bu sayede, pratik bir şekilde eşyalara yer ayrılmış olunur.
Konuklar için, banyo tekstil ürünlerinin hazır edilmesi gerekir. Lekesiz ve temiz olmak üzere, bornoz, el ve yüz havlusu temin edilmesi önerilir.
Kendilerine ayrılan odada, konukların rahat bir şekilde hazırlanabilmesi için, odada bir ayna bulundurulması tavsiye edilir.
Ayrıca konukların gece ihtiyaç duyabilecekleri eşyalar da odada bulunmalıdır. Örneğin; yatak yanına konumlandırılmış bir sehpa üzerinde, okuma lambası, başucu sürahisi, kuru ve ıslak mendil bulundurulabilir.
Misafir odanız, çift işlevli kullanılacak bir oda olduğu için, dekorunuzda kullanacağınız objeleri de özenle seçmelisiniz. Çok göz yoran, fazla renkli, fosforlu, dekorasyonla uyumsuz objelerden kaçınmalısınız.
Perde seçiminde ise, odanızla uyumlu ve hatta mümkünse, beyaz ya da krem renkleri arasından seçim yapın. Böylelikle, misafir odanızın sadeliğini korumuş olacaksınız. Ayrıca, oda içerisinde, küçük boy abajur tarzında masa lambası kullanabilirsiniz. Bu abajur gündüz hoş bir görüntü yaratırken, gece ise, misafirler tarafından okumak için kullanılabilir.
Misafir Banyosu İçin Dekorasyon Fikirleri
İyi dekore edilmiş bir misafir banyosu, misafirlerinizin üstünde olumlu etkiler yaratacaktır. Güzel bir dekorasyon için, aşağıdaki önerileri takip edebilirsiniz:
- Güzel bir banyo dekorasyonu yaratabilmek için, banyonun demirbaşlarını kaliteli malzemelerden seçin. Klozet, lavabo, duş ya da küvet gibi ekipmanlar kaliteli olmalıdır. Böylece, misafirleriniz kendilerini iyi hisseder.
- Banyonun temiz olması, en önemli husustur. Misafirler banyoyu kullanırken, hijyen açısından kendilerini rahat hissetmelidirler.
- Misafir banyosunun hoş kokması, misafirlerinizi hoşnut eder. Otomatik oda spreyleri kullanarak, banyonun her daim ferah ve temiz kokmasını sağlayın.
- Gereksiz ayrıntıları banyodan çıkararak, daha düzenli bir banyo yaratın. Örneğin, kirli sepeti gibi bir elemanı, misafir banyosunda tutmanıza gerek yoktur.
- Işıklandırmanın yeterli olduğundan emin olun. Misafirleriniz, makyaj yenilemek gibi ayrıntılı işlerini ayna karşısında yapacaklardır. Ayna çevresinde bulunduracağınız ekstra güçlü aydınlatıcılar, misafirlerinizi mutlu eder.
Yukarıdaki öneriler ışığında, misafir banyonuzu dekore edebilirsiniz.
Misafir Odası Dekorasyonu İçin Öneriler
Misafir odası hazırlarken, misafirinizin rahat etmesini sağlayacak bazı detaylara özen göstererek, unutulmaz bir deneyim yaşanmasını sağlayabilirsiniz.
Misafir odasındaki tüm ayrıntılar ev sahibinin misafirperverliğini yansıtır. Mükemmel bir ev sahibi olmak ve misafirinize unutulmaz bir konaklama deneyimi yaşatmak için incelikli olmanız ve detaylara dikkat etmeniz gerekir.
Misafir odası sade bir şekilde döşenmiş olmalı. Odadaki yatak ve çarşaf takımları ise diğer odadakiler ile aynı derecede kalite ve rahatlık sunmalı. Bunun yanı sıra, odada bazı ince ayrıntılara da özen göstermek çok hoş bir misfirlik deneyimini mümkün kılar.
Misafir Hazırlıkları
Kısa bilgilendirme notu yazın: Misafiriniz için kısa bir bilgilendirme notu yazıp, yatağının üzerine bırakabilirsiniz. Bu notta evde gerekli olacak eşyaların yerleri, internet şifresi, TV kullanım kılavuzu ve müzik sistemi ile ilgili bilgiler bulunabilir.
Su ikramı hazırlayın: Yatağın başucundaki komodinin üzerine su dolu bir sürahi ve bardak yerleştirin. Bunu her gün düzenli olarak tazeleyin. Misafirinizin tercihine göre suyun içine ya da yanına taze nane yaprakları ve limon dilimleri de bırakabilirsiniz.
Okuma köşesi organize edin: Misafiriniz de, siz de yalnız zaman geçirmek isteyebilirsiniz. Bunun için, misafirinizin odasında küçük bir okuma köşesi oluşturun. Bu köşede farklı kitap seçkileri, günlük gazeteler, ilgili ayın dergileri ve bulunulan bölgeyi anlatan rehber kitapçıklar bulunabilir.
Teknolojiyi unutmayın: Misafiriniz telefonunu kullanıyor olabilir ama yine de yatağının başucuna bir çalar saat bırakabilirsiniz. Şarj aletini unutmuş olabilme ihtimaline karşı, telefon modeline uygun bir şarj da hoş bir ayrıntı olacaktır.
İklimlendirmeye özen gösterin: Odada klima varsa, klima kullanım bilgilerini paylaştığınız notu hazırlamayı unutmayın. Yoksa, yatak başucundaki komodine bir vantilatör yerleştirebilirsiniz. Havanın durumuna göre dolaba mutlaka ekstra bir yorgan ve ince örtü de koyun. Akşamüstü uykusu için ince bir pike de hoş bir ayrıntı olur.
Yıkanma seti hazırlayın: Eğer misafir odanızın içinde ya da bitişiğinde bir banyo yoksa, odada bir tepsi içinde güzel bir yıkanma seti hazırlamanız gerekir. İki tane el havlusu, bir vücut havlusu, saç kurutma makinası, sabun, vücut jeli, şampuan, saç kremi ve vücut kreminden oluşan bir set hazırlayarak, taze çiçekler eşliğinde odasına bırakın.
Gardırop düzenlemesini yapın: Misafirinizin kıyafetlerini rahatça yerleştirebilmesi için gardıropa bol askı yerleştirin. Gardırop yanında bir boy aynası da bulunursa çok makbule geçecektir.
Koridoru ışıklandırın: Geceleri misafirin kalkıp, mutfağa ya da banyoya gideceğini düşünerek, koridora küçük ışıklandırmalar veya gece lambası yerleştirin.
Odayı ışıklandırın: Misafir odasındaki ışıklandırma çok önemlidir. Mutlaka uygun ışıklandırmayı sağlayan bir lamba bulundurun. Mümkünse, ışığı ayarlanabilir bir lamba olması misafirinizin kendi tercihini belirlemesini sağlar.
Terlikler ile konfor yaratın: Misaifirinizin rahat etmesi ve konforlu zaman geçirmesi için odasına, ayak numarasına uygun yumuşak ev terlikleri yerleştirin. Eğer yerler ahşapsa, sabah uyandığında ayaklarının üşümemesi için yatağın yanına ufak bir yer halısı da koyabilirsiniz.
Çöp kutusu bulundurun: Misafir odasında temiz ve şık bir çöp kutusu bulundurun. Çöp kutusunu misafir gelmeden önce ve günlük bazda boşaltmaya özen gösterin.
Evde misafir ağırlamak incelikli bir iştir. Bunu keyif alarak yaparsanız, misafiriniz de fark eder ve mutlu olur. Misafirinizin rahat edebilmesi için misafir odasında bazı detaylarla fark yaratın.