Mutfak Bıçak Çeşitleri ve Özellikleri
Mutfakta harikalar yaratmak istiyorsanız mutfak ekipmanlarınızı doğru seçtiğinizden emin olmalısınız. Mutfak ekipmanlarınızı bıçak çeşitleri ile taçlandırabilirsiniz.
İyi bir fırın, yapışmayan tava, hızlı pişiren tencere kadar iyi kesen bir bıçak da lezzetli yemekleri olmazsa olmazlarındandır. Bayramın yaklaştığı bugünlerde etle haşır neşir olacaklar için de bıçak öncelikli ihtiyaçlardan.
Hangi bıçakla et daha iyi kesilir, patates soymak için hangi bıçak kullanılmalı, sıyırmada hangi bıçak iyidir? Tüm soruların cevapları doğru bıçaklarda.
Bıçak Çeşitleri
Et Bıçağı: Metal kısımlarının uzunluğu 20-40 santimdir. Son derece keskindir. Etleri ince ince kesmek ve dilimlemek için idealdir.
Sıyırma Bıçağı: Metal kısımları 12-20 santimdir. Deriyi etten, eti kemikten ayırmak için idealdir. Sağlam ve bükülmez bir yapıdır.
Ekmek Bıçağı: Metal kısmı geniştir, 30-35 santimdir. Tırtıklı yapısıyla sayesinde ekmeklerin dağılmasını önler.
Peynir Bıçağı: Metal kısmı 10-15 santimdir. Peynirin bıçağa yapışmaması için delikli ve kestikten sonra da bir çatala ihtiyaç duymadan servis yapılabilmesi adına sivri olarak tasarlanmıştır.
Meyve Bıçağı: Metal kısmı 5-10 santimdir. Küçük olduğu için mutfakta en sık tercih edilen bıçaktır. Kavraması kolay şekilde tasarlanmıştır.
Satır: Metal kısmı 15-20 santimdir. Ağır bir bıçaktır. İri kemikli etleri bile kolaylıkla keser.
Şef Bıçağı: Metal kısmı 22-35 santimdir. Kesme ve doğrama işlemine uygun olarak kavisli bir yapıyla tasarlanmıştır.