Nisan Ayında Hangi Çiçekler Ekilir?
Her bitkinin birbirinden farklı gelişim özellikleri ve ekim-dikim dönemleri vardır. Mevsimlere göre de farklılık gösteren bu özellikleri takip ederek çiçeklerinizi uygun zamanda dikebilirsiniz.
Bahar geldi, havalar ısınıyor. Türlü türlü otlar yeşermeye başladı, doğa canlanıyor. Nisan ayında hangi çiçekler ekilecek?
Baharın gelişiyle birlikte bahçeler yeşeriyor. Bahçelerde yapılacak işler de artıyor. Çapanızı, tırmığınızı hazırlayın.
Yazlık ekimler için toprak işlemesi ile birlikte gübre uygulaması yapılmalı. Uygun bölgelerde her türlü tarla bitkilerinin ekimi ve fidelerin dikimi yapılmalı. Yabani otlar temizlenmeli. Ekimi yeni yapılan bitkilerde sulama yapılır. Bitki hastalıklarına karşı önlem alınmalı.
Nisan Ayında Ekilecek Çiçekler
Her mevsimin kendine has özellikleri ve koşulları vardır. İklim koşullarını göz önünde bulundurarak aylara göre uygun çiçekleri ekmelisiniz.
Peki nisan ayında hangi çiçekler ekilebilir? Acem lalesi, peri değneği, perenneafyon, yıldız çadırı, aster/ponpon, gündüz sefası, sabah sefası, zinnia, kirli hanım, küstüm çiçeği nisan ayında ekilebilir.
Daha önceden ekilen çiçeklerin de bakımı yapılmalıdır. Mart-Mayıs arasında özellikle ibreliler gübrelenmelidir. Erken çiçeklenen (Forsithia, Cydonia benzeri) çiçekler budanmalıdır. Mevsimlik çiçeklerden aslanağzı ve saraypatlarının dışarıda bulunan fideleri camlı çerçevelerle gölge yapılarak korunur.
Artık zamanı geçen nergis ve sümbüllerin eski tepeleri kesilip koparılır. Bir süre sonra da topraktan sökülerek havadar bir yerde saklanır. Saklanan yumrular ayın sonunda bahçeye dikilir.