Peluş Halı Nasıl Temizlenir?
Estetik görünümleri sebebiyle çokça tercih edilen peluş halıların temizliğine özen gösterilmelidir. Peluş halı nasıl temizlenir?
Peluş halılarınız için bakım önerileri: Peluş halılarınız silkelemeyin ve güneşten koruyun. Halının kılavuzunda belirtilmedikçe yıkamamaya özen gösterin ve rutubetten koruyun. Halı yıkandıktan sonra ütülemeyin, saklarken katlamayın. Halınızı süpürmek için sadece elektrikli süpürge kullanın. Halınızı asit içeren maddelerden koruyun.
Halınızın üzerinde oluşan lekelere anında müdahale ederek, lekenin daha kolay çıkmasını sağlayabilirsiniz. Halı üzerine dökülen sıvıları zaman kaybetmeden havlu kağıt ile emdirin. Halı üzerine dökülen katı leke yapıcılarını zaman kaybetmeden bir kaşık yardımı ile alın. Halınızın yüzeyinde leke kalmış ise, halınıza uygulayacağınız leke çıkarıcıyı önce halınızın görünmeyen bir yerinde deneyin. Halınızda çamaşır suyu, deterjan, sirke gibi malzemeleri kullanmayın. Şarap, çay, alkol, kimyasal maddeler ve benzeri lekeler için profesyonel yardım isteyin.
Peluş Halı Nasıl Temizlenir?
Halıyı çırpın. Şagi halıların temizliğinde en pratik yöntem halıyı çırpmaktır. İnce bir çubuk yardımıyla halıyı iyice çırpın. Böylece diplerde biriken kirler dökülecektir. Ardından dişleri sert olmayan bir fırça yardımıyla halıyı dikkatlice fırçalayın. Fırçanın yanı sıra gırgırla da temizleyebilirsiniz.
Mop kullanın. Diğer bir etkili yöntem de moptur. Çok ıslak olmayan nemli bir mop ile halı üzerinde saç ve tozları alabilirsiniz. Sonrasında halıyı arap sabunlu ve sıvı sabunlu su ile silebilirsiniz. Halının ince tüylerinin zarar görmemesi için durulamanız önerilmez.
Temizleme firmalarından yardım alabilirsiniz. Çırpmak ve mop kullanmak halınızı geçici bir süreyle temizlemenizi sağlar. Bu firmalar halınızı toz alma makinesiyle temizleyip bütün kirlerden arındırır. Eğer halınız büyükse bu firmalardan yardım alabilirsiniz.
Bu bilgiler yardımıyla peluş halınızı kolayca temizleyebilirsiniz.